Izložbe Dragane B. Stevanović i Tatjane Koraksić od sutra u užičkoj galeriji Reflektor 1Tatjana Koraksić i Dragana B. Stevanović/ Foto: Reflektor

Dragana B. Stevanović, umetnica iz Novog Sada, i Tatjana Koraksić, njena koleginica iz Beograda, predstaviće se samostalnim izložbama u užičkoj galeriji Reflektor.

Postavke će moći da se pogledaju od sutra, od 19 časova kada je najavljeno njihovo otvaraje, do 30.aprila.

Projekat „Retrovizije“ Dragane B. Stevanović je mini retrospektiva o njenom radu od studentskih dana do doktorskih studija i kasnije. Postavku čine radovi koji predstavjaju njena razmišljanja o mnogim temama i fenomenima, poput  religijskih, mitoloških, istorijskih, ali i tema naše svakodnevice.

Nakon osnovnih i master studija na katedri za crtež na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Stevanović je, pre tri godine, završila Interdisciplilnarne doktorske umetničke studije na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Smostalno je izlagala dvadesetak puta u zemlji i inostranstvu i brojnim kolektivnim izložbama. Njeni radovi se nalaze u privatnim kolekcijama i Telenor kolekciji savremene srpske umetnosti. Radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Tatjana Koraksić predstaviće se postavkom „Strukture“, koju čine njene najnovije grafike na kojima su, savremenim izrazom, prikazani gradski pejzaži, odnosno višeznačni i intrigantni prizori savremenog grada.

Ona je rođena 1963. godine u Zemunu i diplomirala je grafičke komunikacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavila se grafikom, animacijom i grafičkim dizajnom u Beogradu, Lisabonu i Los Anđelesu. Po povratku u Beograd 2010. godine, redovno izlaže u zemlji i inostranstvu.

Izložbe se mogu videti uz prethodno zakazivanje na imejl galerije Reflektor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari