Jasminka Petrović o razlozima zašto neće doći u Zrenjanin: Ovaj maj se veoma razlikuje od prethodnih 1Foto. biblioteka zrenjanin

Književnica Jasminka Petrović i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ po drugi put su otkazali Dečiju manifestaciju „Pesnička štafeta“ nakon tragedija koje su zadesile Srbiji i poslednjeg slučaja napada maloletnika na ljude u Radojevu.

U dogovoru sa organizacionim timom biblioteke, književnica Jasminka Petrović poručila je da se ovaj maj 2023. godine veoma razlikuje od svih prethodnih.

„Ovaj maj 2023. godine veoma se razlikuje od svih prethodnih. Nemili događaji izazvali su mnoga burna osećanja i zbunjujuće misli, kako kod dece, tako i kod nas, odraslih. Na kraju smo odlučili da ovogodišnja „Pesnička štafeta“ bude drugačija od ostalih. U skladu sa trenutnom situacijom, izostavićemo takmičarski deo programa. Hajde da se svi okupimo kada se primirimo, kada se budemo osećali bolje i bezbedno. Hajde da tom prilikom darujemo jedni druge svojim pesmama i zagrljajima. Hajde da tada napravimo izložbu osmeha. Hajde da tog dana svi pobedimo“, poručila je zrenjaninskim mališanima beogradska književnica.

Iz Zrenjaninske biblioteke su naveli da su nastojali da donesu ispravnu odluku u vezi sa održavanjem “Pesničke štafete”, tradicionalne manifestacije za decu, i da se svima izvinjavaju.

„Organizacija obilaska 60 škola, direktno učešće 3.000 dece, a 10.000 pratilaca manifestacije, oduvek je podrazumevala složene i ozbiljne pripreme. Od nastanka manifestacije, one su u ovim danima bile najteže. Uz izvinjenje koje upućujemo svoj deci, roditeljima, prosvetnim radnicima, školskim bibliotekarima, “Pesnička štafeta” neće biti održana ovog maja. Zajednička želja jeste, da u dogledno vreme, kada okolnosti dozvole, manifestaciju održimo, ali da ona ne bude takmičarskog karaktera“, poručili su iz Zrenjaninska biblioteke.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari