Jedna od omiljenih domaćih glumica, a u duši pravi avanturista: Hristina Popović će voditi „Najvećeg gubitnika“ 1Foto: Medija Centar

Glumica Hristina Popović vodiće poznati svetski TV šou „Najveći gubitnik“ , koji 2. januara kreće sa emitovanjem na televiziji Nova S.

Emisija „Najveći gubitnik“ je već globalni fenomen, prikazuje se u više od 200 zemalja sveta i do sada ju je gledalo više od 100 miliona ljudi. Hristina će publiku upoznavati sa takmičarima i voditi kroz čitav proces dostizanja ciljane kilaže, a kako i sama kaže, privatno je vrlo fizički aktivna.

– Kad si težak, teško ti je sve. Ja sam neko ko je oduvek voleo fizičku aktivnosti, i dalje sam u prirodi i trčkaram, plivam i treniram. Ishrana je taj momenat u mom životu koji treba da se stisne – rekla je Hristina.

Hristinu Popović je šira publika upoznala nakon uloge Biserke u filmu “Parada” Srđana Dragojevića. Za istu ulogu dobila je Zlatnu arenu za najbolju glumicu, na Filmskom festivalu u Puli 2012. godine.

Rođena je 26. marta 1982. godine u Beogradu. u porodici majke balerine, koreografkinje i glumice Sonje Vukićević i oca dr Branislava Popovića. Nakon osnovne škole, završila je Filološku gimnaziju. Upisala je germanistiku, ali se krišom spremala za prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti i nadala se da će studirati glumu. To se i dogodilo. Bila je u klasi profesorke Mirjane Karanović.

Prvu ulogu ostvarila je sa samo sedam godina u predstavi Čekajući Godoa, u kojoj je igrala zajedno sa Predragom Mikijem Manojlovićem, Žarkom Lauševićem, Slavkom Štimcem i Miodragom Krivokapićem.

Na filmu je debitovala 1991. godine u filmu Noć u kući moje majke, i od tada je glumila u filmovima Dezerter (1992), Tango je tužna misao koja se pleše (1997), Kordon (2002), Skoro sasvim obična priča (2003), Jug jugoistok (2005), Beli lavovi (2011), Oktobar, Parada (2011) i Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem (2011).

Igrala je i u televizijskim serijama Vratiće se rode i Ulica lipa.

Za ulogu u filmu Posljednji Srbin u Hrvatskoj, nagrađena je Zlatnom arenom za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Puli 2019. godine.

Zajedno sa hrvatskim glumcem Bojanom Navojecom ima ćerku Luču, rođenu 5. januara 2012. godine.

Avanturistički duh

Poznato je da Hristina voli prirodu, a svojevremeno je kušala svoju volju, snagu i strpljenje penjući se na Kilimandžaro i obilazeći sankama Severni pol.

Na polarnoj ekspediciji, svojevrsnom rijalitiju koji je organizovala švedska kompanija Fjällräven. Hristina je učestvovala 2017. godine. Tridesetak ljudi iz celog sveta je oko 200 pasa vuklo na sankama kroz ledenu pustinju skandinavskog dela Arktika. Avantura je trajala četiri dana, a učesnici su prešli oko 300 kilometara, od krajnjeg severa Norveške do švedskog dela Laponije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari