Kaća DimitrijevićFoto: Goran RIstić

Umetnica Kaća Dimitrijević jedna je od osnivača Alternativnog kulturnog centra Gnezdo, prostora na obali reke Rasine blizu Kruševca, gde se redovno održavaju kulturno-umetnički događaji.

„Gnezdo“ je nezavisni prostor za mlade i savremenu kulturu, inkluzivan jer spaja koncerte, izložbe, predstave, radionice, tribine, promocije knjiga, plesne večeri, maskenbale, filmske projekcije, predavanja…

Tim povodom, upitali smo Kaću šta čita, sluša i gleda ovih dana.

Evo njenih preporuka za knjigu, muziku i film/seriju.

Čitam

U poslednje vreme ubedljivo najviše čitam knjige za decu. Njih sa velikim zadovoljstvom kupujem i čitam svojoj deci. Izdvojiću delo “Šta ćemo graditi ja i ti: Planovi za našu zajedničku budućnost”, autor je Oliver Džefers. Dirljiva je i pokreće na razgovor i razmišljanje. Bila sam jako iznenađena kako je autor uspeo da u tako malo reči, gotovo slikovnici, obuhvati roditeljstvo, odrastanje, i to zajedničko koračanje kroz život.

Slušam

Ja sam vrlo odana muzici. Kad jednom nešto zavolim jako mi je teško da unesem nešto novo u tu svoju plejlistu. Takođe, moram napomenuti da nisam osoba kojoj je muzika preterano važna u životu. Apsolutno mogu sedeti u tišini i ne slušati ništa. Vašim čitaocima i čitateljkama zbog toga ne mogu doneti nešto novo, nažalost. Zavisno od raspoloženja slušam Morphine, Thievery Corporation, Zoster, Gobline ili Vojka V.

Gledam

Svima preporučujem da gledaju humorističku kao horor – fantazi seriju “What we do in the shadows” iako verovatno ne leži svima. Najveći broj epizoda sam provela plačući od smeha na podu ispred svog kompjutera. Ne prestaje da me oduševljava humor i ti jeftini, a tako kreativni efekti i rekviziti koje u seriji koriste. Genijalština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari