Karanović: Ženska sloboda je uvek ograničena muškom velikodušnošću

Glumica i rediteljka govori za Danas o položaju žena na filmu, premijeri projekta M.I.R.A. i svom novom filmu "Majka Mara"

Ostavite komentar


  1. Mirjana Karanović. Ubedljiva, tačno govori i, što je najvažnije, istinito, bez prikrivenih kalkulacija. Tačno, ženama priznajemo „ravnopravnost“ u okvirima bitno muške kulture. Malo je tako pošenih i umnih ljudskih bića koja će zastupati načelo potpune jednakovrednosti i potpune ravnopravnosti i žena i muškaraca, potpune ravnopravnosti ljudi, bez obzira na bilo koje njihovo svojstvo. Bilo koje svojstvo, pod jednim uslovom, da je humano, tj. da nije antihumano.

  2. Mirjana je pre sveg covek od integriteta i jedaan od retkih stubova nosioca gradjanske kulture i morala…. Sva podrska u borbi da SVI postanemo bolji LJUDI…. Poklon doajenu Evropskog glumista…Iskreni pozdav i divljenje ukupnom radu, pa i u onom kada se bas i sasvim ne slazem sa tim…. Ti si u pravu….

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.