"Karmen" - ponovo "Opera na vodi" 1

Belgrade Waterfront u koprodukciji sa Narodnim pozorištem u Beogradu i glavnim organizatorom ”Human District”, ovog leta, treću godinu zaredom, organizuje muzičko-scenski događaj na otvorenom pod nazivom ”Opera na vodi“.

Muzički spektakl je zakazan za 4. septembar u 20 časova, na ekskluzivnom prostoru Sava Promenade u okviru Belgrade Waterfront-a, a u pitanju je izvođenje opere „Karmen“ Žorža Bizea.

U naslovnim ulogama su naši najbolji operski pevači koji predstavljaju Srbiju u najpoznatijim operama u svetu – Pariskoj operi, Bečkoj operi, Metropolitan operi i drugim. To su: mecosopran Sanja Anastasia kao Karmen, tenor Zoran Todorović kao Don Hose, David Bižić kao Eskamilo.

Dirigent je Dejan Savić, a reditelj Enrico Stinchelli koji dolazi u Srbiju specijalno da režira ovaj jedinstven događaj.

U septembru 2018. godine održana je prva ”Opera na vodi“ i to u čast 150. godišnjice postojanja Narodnog pozorišta. U spektaklu pred više od 6.000 gledalaca, kompletan muzički sastav nacionalnog teatra izveo je delove iz najpoznatijih operskih dela koja se nalaze na godišnjem repertoaru. To je ujedno bio i prvi veliki nastup na otvorenom muzičkog ansambla Narodnog pozorišta.

Ove godine, organizator ”Human District”najavljuje, što se tiče same scene i programa, još spektakularniji događaj. Ulaz će biti besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari