KC Grad obeležava deceniju rada 1

Kulturni centar Grad, nakon deset godina rada kao nezavisna institucija kulture, ovog meseca obeležava jubilej raznovrsnim sadržajem koji će trajati od 18. do 27. aprila, saopšteno je danas.

Rođendanski program započinje 18. i 19. aprila performansom The BOX 2.0, umetničke grupe Radio.Nica, koji je inspirisan spevom „Luča Mikrokozma“ P.P.Njegoša.

U petak veče 19. aprila stižu italijanski producenti Alessandro i Marcelo, poznatiji kao Marvin & Guy. Popularni dvojac je širom sveta poznat po svom gruvi tehno zvuku i izdanjima za poznate etikete kao što su Life And Death, Correspondant, Permanent Vacation.

Za ljubitelje likovne umetnosti, u nedelju 20. aprila, organizovan je 9. po redu Javni čas crtanja po modelu, pod pokroviteljstvom Italijanskog instituta za kulturu. Ovog puta, inspiracija je bila slika Tajna večera, velikog renesansnog umetnika Leonarda da Vinčija. Apostoli za stolom u Gradskoj galeriji biće 12 članica Dreg kolektiva.

Ponedeljak je tradicionalno posvećen gastronomiji. Delikatesni ponedeljak se 22. aprila organizuje zajedno sa ekipom sa Broda 20/44 koja takođe proslavlja deceniju postojanja. Detalji o ovom programu će biti naknadno objavljeni.

Iste večeri od 20 časova otvara se rođendanska, grupna izložba VIDentiteti čiji je autor kustos Gradske galerije Aleksandar Stojanović Luci. Izložba če predstaviti radove Aleksandre Antić, Đorđa Ćorića, Kristine Oparušić, Miodraga Krkobabića, Kristine Jovanović i Sandre Stojanović (Identical), Dejana Klementa i Sanje Ćopić.

KCG 10 YEARS’ ALL STARS 27. aprila od 19 časova okuplja 20 dj-eva u 10 back-to-back setova na velikoj rođendanskoj žurci koja simbolizuje višegodišnju saradnju sa lokalnim izvođačima sa scene.

Rođendanski program po danima

Četvrtak, 18. april

19h i 21.30h Performans The BOX 2.0

Petak, 19, april

19h i 21.30h Performans The BOX 2.0

23h Marvin & Guy

Subota, 20. april

16h Javni čas crtanja #9: Leonardo da Vinči/Drag kolektiv

Ponedeljak, 22. april

19h Delikatesni ponedeljak: KC Grad & Brod 20/44

20h Izložba VIDentiteti: 10 godina KC Grada

Subota, 27. april

19h KCG 10 YEARS’ ALL STARS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari