Kladovo: “Mala sirena” poklon kladovskim mališanima 1Foto: Zaječarsko pozorište

Namenjena za uzrast od treće do sto treće godine života, pozorišna predstava “Mala sirena”
Narodnog pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, u režiji Željka Hubača, poklon je kladovskim mališanima. Ova predstava za decu po tekstu i u režiji Željka Hubača, biće igrana u subotu, 3. decembra u Domu kulture u Kladovu.

Zaječarsko pozorište, koje u svom repertoaru ima i predstave za decu kojima neguje buduću pozorišnu publiku, gostuje u Kladovu sa predstavom “Mala sirena”.

Autor teksta i režiser ove predstave, Željko Hubač, kaže da je bajka izašla iz svakodnevnog života dece, a da pozorište ima vrlo važan zadatak, da bajku vrati u dečiju svakodnevicu, vodeći računa o tome da se današnja deca razlikuju od one od pre dvadeset, trideset, četrdeset godina.

-Zato je ova “Mala sirena” žanrovski sinkretisana i predstavlja jednu vrstu mešavine različitih žanrova i stilova. Ona je i komedija i melodrama. Trudili smo se da ovom predstavom, učinimo bajku još zanimljivijom deci, a da sa druge strane ne odstupimo od onoga što je osnovni literarni predložak – objašnjava Hubač.

Malu sirenu tumači Marija Stanković, princ je Branislav Mijatović, morska veštica Nataša Petrović. U glumačkoj podeli su još Ana Tanasković, Miloš Tanasković, Predrag Grbić, Gabrijel Bećarević, Viktorija Arsić, Aleksandra Manasijević, Fuad Tabučić i Olivera Viktorović Đurašković koja je bila i asistent reditelja.

Scenografiju potpisuje Mirko Stokić, kostime Gorica Ilić i Mirjana Stanojević, a Dušan Purešić muziku, dizajn zvuka i animaciju.

U Biblioteci “Cetru za kulturu” Kladovo kažu da počinju praznična darivanja te je
predstava besplatna i dar je mališanima i njihovim roditeljima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari