Kladovo: “Savršen poklon” za ljubitelje poezije 1Foto: Biblioteka Centar za kulturu Kladovo

Ljubitelje poezije u Kladovu biće u prilici da se upoznaju sa stvaralaštvom Vesne Trailović, rođene Kladovljanke koja živi i radi u Beogradu. U subotu, 6. avgusta, Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo predstaviće drugu zbirku pesama Vesne Trailović “Savršen poklon”.

Kladovljanka Vesna Trailović poseziju piše od detinjstva, a svoj poetski izraz formira u kladovskoj gimnaziji kada su njene pesme prepoznate od stane domaćih kritičara kao svojevrsno osveženje na srpskoj poetskoj sceni.

Za svoje pesme nagrađena je na Limskim večerima poezije i bila je finalista na Danima poezije „Desanke Maksimović“.

Uz pisanje pesama i prevođenje sa francuskog,  Vesna Trailović bavi se i organizacijom kulturno-umetničkih dešavanja, kako u rodnom gradu, tako i u Beogradu.

Njeni prevodi sa francuskog jezika objavljeni su u književnom časopisu „Polja“, a iza sebe ima zbirku pesama „Početak kraja prividnog života“.

„Savršen poklon“ je druga samostalna zbirka ove pesnikinje koja inspiraciju nalazi u svetu i ljudima koji je okružuju, događajima kojima prisustvuje ili kao slepi posmatrač zapisuje.

-Druga zbirka pesama Vesne Trailović je svojevrsna hronika života u doba izolacije, sa osvrtom na aktuelnosti iz zemlje i sveta, ali dotiče i intimu svakodnevnog života – kažu u Biblioteci “Centar za kulturu” Kladovo koja je organizator promocije knjige “Savršen poklon”.

Najvljujući promociju za subotu, 6. avgust, organizatori kažu da Vesna Trailović priprema novu zbirku pesama kojom će se predstaviti publici u bliskoj budućnosti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari