Kojo: Ovde se rođenjem pripremite da stalno počinjete od nule

Ponosan sam na činjenicu da pripadam generaciji kojoj je i Jugoslavija bila mala, generaciji koja je imala šansu da oseti šta znači biti ponosni građanin sveta* Vaš list čitaju obavešteni i obrazovani istomišljenici koji znaju koliko smo mi ovde ruinirani u svakom segmentu i koliko su državice u "regionu" napredovale dok se mi borimo sa raznim fobijama * Danas kao medij koji je tračak slobode u poluotvorenom odeljenju zatvora u kom živimo *
Glumac Nikola Kojo

Ostavite komentar


  1. Jugoslavija je bila lepa zemlja,Srbija je na putu da postane jos lepsa.

  2. Život se sastoji u tome da čovek mora da ima ispred sebe jasne ciljeve i zamisli i da stremi ka njima. Svako ko nije našao smisao života, taj večito luta, jer kako kaže Dučić, taj nije ni svestan sopstvenog postojanja.

  3. Ovo je Srbija u kojoj zelim da zivim,napredak je evidentan i sjajna buducnost je pred nama.

  4. Ponosna sam sto zivim u Srbiji kad vidim da smo se konacno posle mnogo vremena sklonili od nule. Srbija ima potencijal i konacno se koristi,lepa buducnost je pred nama.

  5. Najvažnija ljudska težnja je težnja za moralnošću u našem delovanju. Naša unutrašnja ravnoteža, čak i naša egzistencija zavisi o tome. Jedino moralnost u našem delovanju može dati lepotu i dostojanstvo našem životu.

  6. Srbija je naša, jedna jedina i lepa je. Samo slepac pita zašto volimo ono što je lepo.

  7. Živimo u turbulentnim vremenima. Srbija je jedinstvena i lepa, ma šta ko rekao.. Obratite pažnju na lepotu oko vas.

  8. Kojo,tako smo nasledili ,pa hajde da postavimo standarde da tako više ne bude i budimo mi poslednja žrtva,zato svi da više damo od sebe a ne samo da konstatujemo i kritikujemo.

  9. Ne zivimo mi u "poluotvorenom odeljenje zatvora"nego u poluotvorenom odeljenju dusevne bolnice, moj dragi Nikola Kojo.

  10. Ok covek voli Jugoslaviju, ne slazemo se, ali razumem. Ono sto mi je zapalo za oko je "biti ponosni građanin sveta". A sta vas sad sprecava da budete ponosni gradjanin sveta? Ja sam mladji od njega ali opet u svom rodnom gradu u Srbiji imao sam samo 3 kanala drzavne televizije (plus kasnije Pink koji nije emitovao vesti) sve do cini mi se 2000. Oni su da se ne lazemo i te kako bili cenzurisani. Sad imate pasos koji prelazi granice "bez puno akanja" a i tehnoloski napredak je omogucilo da saznate sve sto se desava u svetu skoro trenutno i sa izvora .Znaci nisi morao da cekas da neko posle filtriranja prevede i onda to stavi u kontekst koji odgovara Partiji. Sta Vas sprecava da budete gradjanin sveta?

  11. Srbija je zaista lepa,ali njenu lepotu kvare botovi,kako u njenome stremljenju,nebi li se isčupala iz kaljuge u kojoj je trenutno! Za početak bi bilo mudro od ljudi koji kontrolišu ove stranice da ih sklone,jer po nekad se osećam ka da čitam neke druge novine!?

  12. Nikola, ti si jedan veliki kralj! Mnogo poštujem ljude koji ne idu linijom manjeg otpora, nego žive po svojim uverenjima. Zamislite kako bi izgledao svet da smo svi sendvičari? Koliko može da bude srećan čovek koji gazi svoj ponos i proda za sitno! Kad će mo početi da podržavamo lepe stvari, a kad je nešto loše da izražavamo glasno nezadovoljstvo i gadjenje……. To je teže, ali će te biti srećniji i zadovoljniji, ponosni……

  13. Botovi, imate li bar malo osecaja gadljivosti ili gorcinu u ustima kad sednete ujutru u stolicu i pocnete da kucate komentare tipa "konacno ide na bolje" itd. koje vam gazde na kraju dana provere i zaslugom udele sendvic?

  14. Botovi su danas inspirisani lepotom 😀 Procitah par vesti na N1 i evo sad na Danas, i isti komentari na oba portala, isprazne fraze tipa "ako je putanja lepa, nemojmo pitati kuda vodi"… Kad smo vec kod izreka, evo jos jedne mudrije – "ako ne znas kuda ides, svaki put te vodi tamo".
    U tekstu Nikola Kojo nije rekao da je ista lepo u Srbiji, vec naprotiv da propadamo nevidjenom brzinom. To cete i vi botovi pre ili kasnije da osetite na svojoj kozi. Neki od vas ce doci do fotelje na par godina, ali ce vecina da zivotari za 20-30 hiljada dok ne ode iz raspale zemlje.

  15. Svako ko ima gram poštenja , a bogami i morala i inteligencije zna da je jugoslavija grobnica srpskog naroda.Svaku jugoslaviju u "mutnu maricu".Dosta je više ovih egoista koji misle da ako je njima bilo lepo da je i svima ostalima.Slobodna vam volja iselite se u "jugoslaviju",a mi Srbi seljaci bićemo ono što smo uvek bili ,daleko vam lepa kuća jugosloveni.

  16. Neverovatno koliko je DANAS napadnut od strane botova, ali kvazi lepo upakovanih sa pripremljenim tekstovima o lepotama Srbije. To je svojevrsni komentar ovog Kojinog teksta i pokazatelj koliko je on u pravu i koliko je sve otišlo do djavola. 🙁

  17. Kako je nastala Jugoslavija – Tako što su se Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srem, Baranja, Bačka i Banat iz sopstvenih intresa prikačili Kraljevini Srbiji 1918 godine kao državi pobednici u Prvom Svetskom ratu.
    Kako se raspala Jugoslavija – tako što su Slovenija zatim Hrvatska pa Bosna i Hercegovina opet iz sopstvenih intresa odlučile da napuste državu koju su same i osnovale uz tvrdnju da je Jugoslavija okupirala samu sebe.Odlazi i Makedonija pa na kraju i Crna Gora i tako Srbija ostaje jedina Jugoslovenska republika.
    Zašto Srbija nije bivša Jugoslovenska republika a ostale su bivše?
    Zato što Srbija nije napala svoju Vojsku, zato što iz Srbije niko nije proteran po nacionalnoj ili verskoj osnovi, zato što nacionalne manjine u Srbiji imaju ista ili veća prava kao što su imale i u Jugoslaviji, zato što u Srbiju može da dođe i Slovenac, i Hrvat, i Bosanac, i Crnogorac, i Makedonac, i Kosovar u svom autu, sa svojim tablicama i niko mu neće učiniti ništa nažao i konačno zato što se mi u Srbiji nismo nikoga i ničega odrekli, nemamo građane prvog i drugog reda ne rušimo ni crkve ni džamije ni sinagoge.Zato smo mi država Srbija u kojoj žive Jugosloveni a ostali su bivše Jugoslovenske republike u kojima živi ova ili ona nacija.
    Zato sam ponosan što sam kao Srbin živeo u Jugoslaviji i što kao Jugosloven živim u Srbiji i što ni jedan moj komšija, ni prijatelj, ni poznanik nije morao da beži iz ove naše zemlje kako god se ona u tom momentu zvala.

Ostavite komentar


Kultura

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama 10

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama

Teatrološka studija "Novi narativ" prof. dr Marine Milivojević Mađarev analizira „Odnos prema nacionalnoj istoriji u dramskim delima u Srbiji na kraju 20. veka“, kako glasi i podnaslov tog izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine, predstavljenog 29. aprila u beogradskom pozorištu Atelje 212.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.