Kolege osudile napad na Miloša Timotijevića

Ostavite komentar


  1. Sta reci, da li smo patoloski bolesni iliti nas mrznja pretvara u zivotinju, ne znam. Mrzeti glumca zbog uloge je za mene spoj i jednog i drugog. Mislim da nas ne postuju drugi upravo zbog toga.

    1. Nemojte da ste takvi?! Treba razumeti retardirce. Oni koji mogu da se naljute na glumca zato što ima ružnu ulogu, nisu odgovorni. Kažu da je njihovo carstvo nebesko ili more do kolena. Da nije tužno ja bihj se nasmejao.

    2. Pa ne mozete indoktrinisati publiku tako sto servirate kao pozitivca dzibera koji ima istetovirano „Srbija Srbima“ na grudima i koji govori „Koliko ces Srbcica da mi rodis“, a onda od tih istih traziti da prihvate gay scenu u seriji?

      1. Vi ste verovatno jedan od onih „visokosvesnih i visokomoralnih“ Srba, /ako ste Srbin/, koji bi, umesto parole „Srbija Srbima“, što zvuči strašno neprihvatljivo, „ratnohuškački i nacistički“, uvek radije prihvatili parolu „Srbija Turcima“ ili, „Srbija svakome osim Srbima“, a dobar Srbin Vam je samo onaj mrtav Srbin ili, onaj koji se još uvek nije rodio. Ako ste autošovinista, potpuno Vas razumem. Ali, za Vas ima nade. Autošovinizam je izlečiv, a medikamenti su obrazovanje, znanje i podizanje nacionalne svesti, što ne znači da treba mrzeti bilo koga ili, bilo šta. Medjutim, ako ste jaedan od onih koji su iz naciona naše bivše „braće“, leka Vam nema. Ostaje Vam da mrzite i rovarite.

        1. Zoko, zaleteo si se previše što ti se i inače događa. Možda si stariji čovek pa ne znaš kako današnji mladi džiberi gledaju na svet. Slično kao i oni dziberi 90ih. Poistovecuji se sa dziberima -kriminalcima koji su najveće “ srbende“ zbog utoke i lanca s krstom od 20kg zlata.
          To nema veze sa autošovinizmom , vec sa kucnim vaspitanjem , mačo -kulturom i opstim shvatanjem sta je srbin uopste. I onda imamo seriju koja uzdiže krimose u nebesa
          Pa naravno da ce mladi srpski dziberi da polude jer prava srBenda nikako ne moze biti gej,po njihovoj logici.
          Na stranu uopste potreba da se najljigaviji lik u seriji označi kao gej , to samo govori koliko su autori „dobronamerni“.
          Sve u svemu , ovi što prete su glupi i tupi a autori serije se prave nevini.
          Inače Južni vetar je sranje serija , žali bože. Podilazi se ukusu društva koje je debelo potonulo u nemoral .

    3. Ko 70tih godina nije mrzeo Mrguda zbog uloge Šicera, ili Stevu zbog Krigera? A odigrali su narodne neprijatelje i to maestralno.

      1. to su oni sto sapucu dok citaju (natucaju). to pokazuje koja je srbija seljanija.

  2. Nije fikcija, to je meni stvarnije od mog pravog zivota. Meni je zivot lepsi kada stalno gledam tv. Na tv u se najlepse zivi.

  3. Ja se secam 1998 kad su Niski penzioneri napravili protest u centru Nisa da se pusti Kasandra iz zatvora. Sta ocekivati? Ako lazem, grom nek me ubije, ima sigurno da se nadje na jutrjubu ili internetu

  4. Ovakve reakcije nisu nikakva patologija ili mržnja već emotivna reakcija na scene koje se mogu doživeti kao promovisanje seksualnosti koja je diskutabilna. Umetnici kao i uvek se prave nevešti i naivni misleći da su slobode samo njihovo pravo i kao da su neprikosnoveni nosioci istinite stvarnosti. Mogu se i ovakve seksualne inverzije prikazati suptilnije.

    1. O cemu Vi pricate covece? Napasti glumca, zbog karaktera uloge koju tumaci, je normalna emotivna reakcija? Pravo da Vam kazem, sramota me je sto se zovete Zoran.

      1. Eto i vi radite isto kao i oni na koje se ljutite. Isključivo i uskogrdo sa elementima osude i lažnog stida. Pažljivije pročitajte šta sam napisao i videćete da nisam akcentovao odnos prema glumcu nego širinu problema.

    2. Po čemu je homoseksualna seksualnost diskutabilna? Po istoj logici, da li su i pripadnici drughih veroispovesti, od one naše, takodje diskutabilini? Da li je svaka druga rasa osim one kojoj jedan čovek pripada diskutabilna? Da li je sve što nije deo nas ili što možda ne razumemo diskutabilno?

      1. Diskusije traju vekovima premda je isključivost preovladavala. Pitanje je da li je homoseksualnost samo jedan varijabilititet ili seksualna patologija. Išlo se tako daleko da se smatralo da je i duševna bolest i tako dalje. Neke religije imaju stav, nauka nema i kao što vidite nema kraja toj temi.

  5. Timotijevic i sam kaže da su 90%poruka poslala deca do 15 godina uzrasta.Dakle klinci su razočarani što je inspektor koga Miloš glumi prilazan kao gay. Pre toga je bio još jedan kul i za*eban lik iz srpskog podzemlja sa kojim su se poistovećivali jer je ,kao,faca. Miloš se zbog toga zapitao zašto klincima nije zasmetalo to čime se njegov lik bavi , kriminalom, a ne seksualna orijentacija i da mu je to poražavajuće.
    A evo jedno kontrapitanje za Timotijevića i autore serije:
    A kad ćete vi početi da pravite serije sa realnom pričom i realnim likovima koji će tu vašu priču da prikažu kakva jeste zapravo a ne kao heroje sa ulice,sa kojima se klinci poistovećuju ? Glogovčev lik je realno prikazan ,kao monstrum sa ljudskim likom dok su ovi ostali sve „faca do face“.
    Uostalom smatram da je ovo pljuvanje i po gej populaciji , em krimos em gej. Deca su se bunila sto nije ostao mačo krimos a ovako izgleda kao da su autori hteli da naznače njegovu amoralnost time što je još i gej.Da sam gej ,btw, popizdeo bih zbog toga. I da sam Timotijević, odbio bih ulogu. I ne bih se pravio lud ,kao on.
    Znači ,kad prestanete da pravite junake od kriminalaca ,mozda nekom i ne zasmeta sto je gej
    Al bi gejevima svakako trebalo da smeta. Pa što Maraš nije gej,bogca mu , kad ste tako seksualno osvešćeni?
    A da , ne biste zaradili ni dinara a ovde je novac u pitanju a ne tzv umetnička sloboda.

  6. Sad je meni tek jasno, zasto su Srbi pre 45 godina masovno mrzeli Stevu Zigona. JEr je glumio Svabu u Otpisanima, hahahaha.

Ostavite komentar


Kultura

Seka Sablić

Gde god da korakneš, to je „demagogija do bola“: Glumica Seka Sablić o stanju u kulturi i društvu

Zamračili su sve zvezde koje su u kulturi postojale, oni su zamračili Čkalju, Miću Orlovića, Milenu Dravić. Milena je mislila da je na crnim listima. Kao rez je bio kada su počeli da forsiraju turbo folk. Kultura ne postoji, ona je na kolenima, ali pozorišta su, ipak, puna i mi sa zadovoljstvom igramo te predstave, opisala je današnje stanje u kulturi i društvu u emisiji "360 stepeni" čuvena glumica Jelisaveta Seka Sablić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.