Koncert Dečije filharmonije u Pirotu 11. maja 1

Dečja filharmonija nastavlja mini turneju po gradovima Srbije pod nazivom „Prolećni muzički karavan“.

Nakon Sombora koji je kao prvi grad prepoznao važnost promovisanja muzičkog obrazovanja i uživanja u muzici kao jednog od važnih elemenata zdravog odrastanja svakog deteta- vredni mladi virtuozi Dečje filharmonije ponovo kreću na put u petak 11. maja i održaće koncert u Pirotu.   

 

Кoncert u Pirotu se realizuje zahvaljujući podršci grada Pirota u saradnji sa Domom kulture Pirot i Muzičkom školom Dr Dragutin Gostuški, te uz finansijsku pomoć kompanije Esensa koja je prepoznala neophodnost podrške projektima kulture.  

 

Dirigent je čuveni profesor Ljubiša Jovanović sa kojim mladi muzičari Dečje filharmonije već dve godine pune Sava  centar na tradicionalnom novogodišnjem koncertu i koji je Dečju filharmonju 2017. vodio u Sarajevu na maestralnim koncertima koji su obeležili muzičku jesen u tom gradu, što je doprinelo daljoj izgradnji regionalnog karaktera orkestra Dečje filharmonije.

Publika u Pirotu će sada biti u prilici da uživa u bogatom i raznovrsnom programu koji svakog decembra u beogradskom Sava centru izaziva oduševljenje mnogobrojne publike i obožavalaca Dečje filharmonije. Ova svojevrsna muzička pirotska poslastica će biti kombinacija dela raznih poznatih kompozitora kao i popularne filmske muzike po kojoj je Dečija filharmonija takođe poznata među svojom vernom publikom. Svoje solističke tačke će na ovoj prolećnoj turneju imati: Anja Radjenović, violončelo, Tijana Nikolić i Jana Jakovljević, violine, Aljoša Jovanović i Nebojša Brkić, Miloš Šakić i Vuk Mijatić, tromboni, Tara Laban, violina, Nikola Nejčev, viola, Anja Radjenović, violončelo,Teodor Blagojević  i Nikola Radić i Jana Jakovljević, violina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari