Koncert mlade harfistkinje Zoje Đorđević 1

Multikultivator u saradnji sa Muzejom grada Beograda predstavlja koncert mlade harfistkinje Zoje Đorđević, koji će biti održan u Konaku kneginje Ljubice u petak 22. marta u 20h. Ulaz je slobodan.

Zoja Đorđević, učenica srednje muzičke škole „Stanković“ u klasi profesorke Ivane Pejoske, višesturko je nagrađivana na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu i kao solista i kao član kamernog ansambla. Prvi solistički koncert, pod nazivom „ZOJA: Koncert za harfu“održala je u aprilu 2017. godineuz podršku starijih kolega: Miloš Branisavljević (vibrafon), Rastko Obradović (saksofon), Anđela Despotović (vokal) kao i drugarice sa klase, harfistkinje Teodore Vujošević, navodi se u saopštenju.

Akcija ZOJA: Talenat za harfu u okviru koje je održan pomenuti koncert kako bi se prikupila sredstva za kupovinu harfe za Zoju uspešno je završena prošle godine. Organizacija Multikultivator prikupila je 18,000 evra, a od prikupljnih sredstava za Zoju je kupljena koncertna harfa renomiranog itlijanskog proizvođača Salvi, model Aurora.

U petak, 22. marta harfa će zvanično i javno biti uručena Zoji, a Zoja će, u znak zahvalnosti svima koji su učestvovali u donatorskoj akciji, beogradskoj publici pokloniti koncert koji će odsvirati na svom novom instrumentu.

Specijalna gošća na koncertu je violinistkinja Beogradske filharmonije Dorotea Obradović.

Ovim programom Multikultivator i Muzej grada Beograda otpočinju saradnju u sferi promocije mladih muzičkih talenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari