Konstrakta igra u slovenačkoj crnohumornoj drami "Iskupljenje" 1Foto: Pacific Press / ddp USA / Profimedia

U Sloveniji je u toku snimanje novog dugometražnog filma Sonje Prosenc. U pitanju je crnohumorna drama pod nazivom “Iskupljenje” (na slovenačkom “Odrešitev”), u kojoj su glavne uloge poverene Katarini Stegnar i Marku Mandiću, dok jednu od sporednih uloga tumači srpska pevačica Ana Đurić Konstrakta. Filmski centar Srbije je podržao nastanak ovog filma, a u njegovoj produkciji učestvuje i kuća “Living Pictures” iz Beograda.

“Iskupljenje” je treći dugometražni igrani film rediteljke i scenaristkinje Sonje Prosenc. Priča prati naizgled savršenu porodicu koju čine supružnici Olivija i Aleksander, kao i njihova kćerka Agata. Dolaskom 25-godišnjeg Julijana njihovi životi se okreću naglavačke i otkrivaju nefunkcionalnost njihovih međusobnih odnosa. Kroz humor, “Iskupljenje” istražuje temu emocionalno ispražnjenih elita i smešta je u kontekst savremenih društvenih problema. Glavne uloge u filmu tumače Katarina Stegnar, Marko Mandić, Mila Bezjak i francuski glumac Alioča Šnajder, piše N1.

Ekipu filma čini šaroliki spoj profesionalaca iz Slovenije, Hrvatske, Francuske, Italije, Norveške i Srbije. Pored Ane Đurić Konstrakte, koja glumi i peva u filmu, u srpskom delu ekipe su maskerka Tina Šubic i srpski koproducenti Dimče Stojanovski i Stefan Orlandić (“Living Pictures”), piše FCS.

Film Sonje Prosenc podržale su Slovenije, Italija, Norveška, Srbija i Hrvatska. Producent filma je producentska kuća “Zavod Mono” na čelu s Rokom Sečenom. Koproducenti filma su “Incipit Film” iz Italije, “Incitus film” iz Norveške, “Wolfgang & Dolly” iz Hrvatske i “Living Pictures iz Srbije. Uz Slovenački filmski centar (SFC), produkciju filma su podržali italijansko Ministarstvo kulture i Friuli-Julian Film Commission (FJK), Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Filmski centar Srbije (FCS), Audio-vizuelni fond FJK i TV Slovenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari