Kragujevačko kulturno leto u avgustu 1Foto: Z.S.M.

Tokom avgusta ustanove kulture u Kragujevcu pripremile su bogat kulturni program za svoje sugrađane.

U okviru Kragujevačkog kulturnog leta na različitim lokacijama u gradu biće organizovani koncerti, festivali, radionice, književne večeri i promocije.

Tokom avgusta Kragujevčani će moći da posete četiri festivala – ESTAM World Music Fest od 12. do 14, Festival mladih autorkih bendova ROCK IT, 17. avgusta, VIBE od 25. do 27. i Internacionalni džez festival od 26. do 28. avgusta.

Član Gradskog veća za kulturu Miljan Bjeletić istakao je da se na ovaj način unapređuje kulturna scena grada Kragujevca, jer do sada nismo imali tako bogat i osmišljen koncept programskih aktivnosti.

„U Kragujevačko kulturno leto uključeno je više ustanova kulture sa drugačijim sadržajima u odnosu na standardne koje imaju tokom cele godine. Želeli smo da taj međuprostor koji je tokom leta postojao ranijih godina sada upotpunimo i u toj ideji smo uspeli, jer osim što su kvalitetni ovi programi su i veoma posećeni“, rekao je on.

Kako je dodao, istraživanje o kulturnim potrebama i navikama pokazalo je da kragujevačka publika upravo očekuje programe na otvorenom u okviru kulturnog leta.

Celokupan program Kragujevačkog kulturnog leta možete pogledati na sajtu kulturakg.rs.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari