Olivija Kolman: Kraljica me nikad nije preterano zanimala 1Foto: EPE-EFE/ NEIL HALL

U kraljevskoj kući Vindzora nikad se ne zna šta je fikcija, a šta stvarnost.

U britanskoj javnosti se već nekoliko dana priča o intervjuu princa Endrjua, vojvode od Jorka, koji je dao ekskluzivno za britanski javni servis Bi-Bi-Si u kome je otvoreno govorio o svom prijateljstvu sa kontroverznim biznismenom i pedofilom DŽefrijem Epštajnom.

Nakon emitovanog intervjua zatražio je od svoje majke britanske kraljice Elizabete Druge da se potpuno povuče iz javnog života i prestane sa obavljanjem službenih dužnosti. Juče ujutru je saopšteno da je Elizabeta Druga prihvatila povlačenje svog sina.

Prošle nedelje publika je s nestrpljenjem dočekala treću sezonu Netfliksove serije „Kruna“ i novih deset epizoda koje su već tokom prepodneva bile postavljene. Serija Pitera Morgana posvećena životu Elizabete Druge jedan je od najvećih uspeha ove planetarne platforme.

Doživela je ogroman uspeh kod publike i kritike, a fanove je najviše zanimalo kako će se u glavnoj ulozi snaći nova glumica Olivija Kolman, koja je posle dve uspešne sezone nasledila Kler Foj u ulozi Elizabete Druge. Autori su u trećoj sezoni prikazali preobražaj britanskog monarha iz mlade u zrelu ženu.

– Po ubeđenju sam levičarka, nikada nisam previše razmišljala o ličnosti Elizabete Druge. U ulogu sam ušla nakon koleginice Kler Foj. Elizabeta je sada zrela žena i odgovoran vladar koji u dobrom i u lošem smislu poznaje sam sebe, svesna je svojih grešaka i propusta, ali i vrlina. Lik koji tumačim veoma je kompleksan – kazala Olivija Kolman u jednom od brojnih intervjua koji su se uoči lansiranja treće sezone pojavili u medijima širom planete.

Nakon pogledane treće sezone Kolman može mirno da nastavi da glumi britansku kraljicu budući da su reakcije publike i kritike izuzetno povoljne i pozitivne. Serija je dobila i brojne nagrade.

Prva sezona je Netfliks koštala 13 miliona dolara po epizodi. Za troškove druge i treće sezone nema zvaničnih podataka budući da Netfliks nije zvanično saopštavao brojke, ali, ako se zna da je reč o vrhunskoj produkciji gde se nije štedelo ni na čemu: kostimi, lokacije snimanja i sve ostalo što uz to ide, troškovi sigurno nisu mali.

Treća sezona donosi sve što i prve dve – vrhunsku britansku glumu i umetnost pravljenja britanske TV serije. Ova sezona počinje dolaskom na vlast premijera Hauarda Vilsona, a u životu princa Čarlsa pojavljuje se Kamila Parker Bouls.

Piter Morgan je još jednom dokazao da je majstor svog zanata. U seriju je uspeo dobro da integriše istorijske činjenice i njihovo tumačenje iz ugla ozbiljnih istoričara, ali i britanskih tabloida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari