Festival „Kontrapunkt“ održava se ove godine od 19. do 26. februara, u Galeriji Međunarodnog kulturnog centra – YUBIN u Beogradu. Predavanja, performansi, prezentacije iz različitih oblasti, već tradicionalno se održavaju u postavci likovne izložbe, koja nosi tematiku festivala. Ovog puta reč je o izložbi fotografija grupe autora, pod nazivom „Svetovi“.

Festival „Kontrapunkt“ održava se ove godine od 19. do 26. februara, u Galeriji Međunarodnog kulturnog centra – YUBIN u Beogradu. Predavanja, performansi, prezentacije iz različitih oblasti, već tradicionalno se održavaju u postavci likovne izložbe, koja nosi tematiku festivala. Ovog puta reč je o izložbi fotografija grupe autora, pod nazivom „Svetovi“. Umetnički direktor festivala je Milica Krković, a organizacija i realizacija su rezultat saradnje NVO „Kontrapunkt“ iz Beograda i MKC YUBIN. Program za ponedeljak predviđa: Zatvaranje festivala & „premijera izložbe“ beogradskog slikara Gorana Ostojića Vida – „Vidizam – svet sinteze“ koji koristi modernu tehnologiju (spektrofotometar, kompjuter), kako bi vibraciju svojih slika predstavio i kao zvučni zapis te, prema poetici koju naziva „vidizam“, stvara svoje „video tablete“ kao sintezu likovnih i muzičkih umetnosti, uz pomoć nauke.
Bivši direktor novosadskog Pozorišta mladih Tomislav Knežević ispričao je istražnom sudiji da ga je 6. februara oko jedan po ponoći poazvao funkcioner Srpske radikalne stranke Igor Mirović i rekao mu da će doći neki momci koji će okončati štrajk glumaca, objavio je juče novosadski Radio 021. Informacije iz istrage govore i da je isterivanje glumaca ranije planirano i da je bivši direktor Tomislav Knežević prvo probao da angažuje agenciju Gvozden, koja je taj posao odbila. Desetak osoba za koje se pretpostavlja da su učestvovale u napadu na glumce Pozorišta mladih 6. februara, dolazili su na razgovor u policiju u pratnji advokata i odbijali su da se podvrgnu detektoru laži, iako su tvrdili da nisu umešani u ovoj slučaj. Građanski list piše da je ovakvo ponašanje pozvanih samo pobudilo sumnje da su umešani, a istraga je dosad pokazala i da je u sve najverovatnije umešan izvesni bivši službenik vojnog obezbeđenja u Bosni, koji je često viđan u društvu funkcionera DSS Miroljuba Lješnjaka, prenosi Radio 021. Radio 021 podsetio je da su Mirović i Lešnjak demantovali umešanost u napad na glumce, ali i da su sporne večeri viđeni u policiji zajedno sa Tomislavom Kneževićem. Opštinski tužilac Obrad Protić je Građanskom listu izjavio da policija proverava sve što je Knežević rekao o osobama umešanim u napad na glumce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari