Kripta pored grobnice Merilin Monro prodata za 195.000 dolara 1foto EPA/Sam Shaw/Lardon Media Basis

Grobno mesto u blizini grobnice holivudske zvezde Merilin Monro prodato je na aukciji za 195.000 dolara. Novi vlasnik, tehnološki investitor sa Beverli Hilsa Entoni Džabin kaže da je „oduvek sanjao“ da bude pored slavne glumice.

Grobno mesto koje je kupio tehnološki investitor sa Beverli Hilsa Entoni Džabin nalazi se pored večnog konačišta Merilin Monro, a u blizini je i kripta osnivača Plejboja Hjua Hefnera, koji je kupio grobnicu kraj holivudske dive još 1992. godine.

Obožavaoci glumice koja i dalje važi za seks simbol iako je umrla 1962. u 37. godini, redovno posećuju njenu kriptu u Los Anđelesu u Kaliforniji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LAist (@laistofficial)

Merilin Monro, rođena kao Norma Džin, glumila je u nekim od najvećih holivudskih filmova svoje ere, uključujući hitove Muškarci više vole plavuše, Neki to vole vruće i Kako se udati za milionera.

I nakon smrti Merilin je nastavila da fascinira mnoge. Predmeti koji su joj pripadali ponuđeni su na akuciji kuće „Julien’s Auctions“ zajedno sa stvarima Hjua Hefnera.

Osim kripte, Entoni Džabin kupio je i kupaći kostim koji je nekada pripadao glumačkoj zvezdi, kao i Hefnerov stari krevet.

Ostali značajni predmeti prodati na aukciji uključuju Merlinkinu ružičastu svilenu „Puči“ haljinu, koja je prodata za 325.000 dolara. Upotrebljavani ruž za usne marke „Elizabet Arden“ koji je pripadao glumici takođe je prodat za pozamašnu sumu – 65.000 dolara.

Od stvari koje su pripadale Hefneru, za 13.000 dolara prodat je komplet karakterističan za osnivača Plejboja, koji se sastojao od jakne, para papuča, pižame i lule za duvan. Prodata su i neka umetnička dela koja su nekada visila u sedištu Plejboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari