Kritičar Danasa o filmu „Munje: Opet!“: Cena slučajnog uspeha

Ostavite komentar


  1. A ima li gangule u filmu? Gangula i njegovi sps, radikalski frendovi! Fuj!

  2. Odlična kritika. Od parodiranja do poltronisanja sistemu i korporativnom biznisu. Uz temu koja nas davi u realnosti a to je parodija ali i promocija posla kriminalac ! Kultura umesto osude postaje instrument promocije za koji su zaslužni , prvo scenaristi , zatim reditelji i na kraju glumci ! Vrhunac svega je pakovanje rijaliti zvezde u glumce – umetnike ! Munje su se mogle poigrati sa današnjim režimom, ali za to očigledno nije bilo , ni volje ni želje a ni hrabrosti !

  3. Jasno je da je novo izdanje „Munja“ potpuni promašaj. U želji da zadovolje današnju publiku koja prati scenu na kojoj se emituje prostačka estetika i muzika čiji izvođači ne samo da ne umeju da komponuju, sviraju instrument, pevaju, nego čak često uopšte nemaju ni sluha, napravljena je besmislena mešavina vizuelne pink estetike i imbecilnog sinopsisa, koji potpuno anulira slučajni uspeh nesporno šarmantnog prvog dela filma. Potpuni gubitak orijentacije Srđana Anđelića u svetu filmskog i televizijskog scenarija je bila bolno očigledna takodje u nastavku serijala „Mile protiv tranzicije“, koji je nakon prvobitno zamišljene satire vremena promena koje je maestralno prikazao Zoran Cvijanović, postala karikaturalno besmislena i dosadna u izvođenju Nikole Djurička koji sa takvim materijalom, kaka je nabacao Anđelć i nije mogao bolje. Jedina šteta je što se Radivoje Andrić, kao jedini autentični reditelj, sada već srednje generacije, ovim pretvara u mutaciju Srđana Dragojevića koji je još odavno napustio put kreativnog i originalnog i izgubio se u istoj „turbo“ kulturi kojoj ne pripada i u kojoj se ne snalazi.

Ostavite komentar


Kultura

beldocs za mlade

Program za mlade na 17. Beldocs festivalu

Društvo u doba sve većeg gubljenja granica između stvarnog i virtuelnog, marginalizovane grupe i pojedinci koji uprkos svemu hrle za svojim snovima - ovo su neke od glavnih tema filmova ovogodišnje Teen selekcije Beldocs festivala, koji će se održati od 22. do 29.maja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.