Kritičari opčinjeni Nolanovim ‘Oppenheimerom‘: "Film mi je rascepio mozak i ostavio me da jecam kroz odjavnu špicu" 1Foto: Taramountfilm

Kritičari su potpuno opčinjeni novim filmom Kristofera Nolana ‘Oppenheimer‘, dramom o naučniku poznatog kao oca atomske bombe, koja je imala premijeru u utorak u Parizu.

U našim bioskopima ovaj film sa zvezdanom glumačkom postavom koju predvodi Kilijan Marfi, koji igra glavnu ulogu, teoretičara fizike koji je pomogao razvoj bombe biće prikazan 20. jula, a karte su već u prodaji.

Jutarnji list piše da su se „novinari koji su gledali film oglasili su na Tviteru kako bi podelili svoje sjajne recenzije filma“.

Jedan kritičar opisao je kako im je film „raskolio mozak“ i „ostavio ih da jecaju kroz odjavnu špicu“.

 

Filmski kritičar Robi Kolin iz “Telegrafa” raspalio je na Tvtteru: „Rastrgan sam između toga da budem skroz sramežljiv i tajanstven u vezi s “Oppenheimerom” i da samo izađem i kažem da je to potpuni nokaut koji mi je otvorio mozak poput trzajućeg jezgre plutonijuma i ostavio me da jecam kroz odjavu kao da se ne mogu ičega više setiti“.

Vultureov filmski kritičar Bilge Ebiri je rekao: „Oppenheimer. neverovatan. Reč koja mi stalno pada na pamet je „zastrašujuće‘. Nemilosrdnog tempa, ludo detaljna, zamršena istorijska drama koja se gradi i gradi i gradi sve dok Nolan ne udari čekićem na najneverovatniji, najpotresniji način“.

Džonatan Din iz Sandej Tajmsa nazvao je film „odvažnim“ i „inventivnim“, ali imao je i neke kritike na način na koji su korišćeni ženski likovi.

„Potpuno sam zaokupljen “Oppenheimerom”, gustim, pričljivim, napetim filmom delomično o bombi, uglavnom o tome koliko smo osuđeni na propast.
Sretno leto!

Marfi je dobar, ali podrška je bitna: Met Dejmon , Robert Dauni Džunior . & Erenreich čak donose i gegove.

Odvažan, inventivan, kompleksan film koji će uzdrmati svoju publiku“, objavio je, dodajući:

„Loša strana? Žene su loše prikazane – Emili Blunt samo jednom izađe iz svoje stresne uloge majke. Ali ravno je među moja tri najbolja Nolana, uz ‘Memento‘ i ‘Prestiž‘“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari