Krokodil ipak ispred Muzeja Jugoslavije 1

Ovogodišnje, deveto Književno regionalno okupljanje koje otklanja dosadu i letargiju KROKODIL održaće se 16, 17. i 18. juna.

Na amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije, kao i prethodnih godina i uprkos drugačijim najavama, biće organizovan večernji program festivala – 16. i 17. juna, a dnevnodebatni – 17. i 18. juna u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Gosti Krokodila su norveški pisac Erlend Lu, reditelji praške škole Lordan Zafranović i Srđan Karanović, spisateljica Svetlana Slapšek sa romanom „Ravnoteža“, Slobodan Šnajder sa romanom „Doba mjedi“, Ivan Ivanji sa romanom „Moj lepi život u paklu“; zatim Olja Savičević Ivančević sa poetskom zbirkom „Mamasafari“ i romanom „Pjevač u noći“, Lamija Begagić sa prvim romanom „U zoni“, Zoran Ferić sa romanom „Na osami pored mora“. Biće predstavljena i monografija „Ogledala Lune“ o ovoj muzičkoj grupi a pored Slobodana Tišme, nekadašnjeg pevača benda, pisca i dobitnika NIN-ove nagrade, o knjizi će govoriti i njeni autori Goran Tarlać, Predrag Buca Popović i Saša Rakezić. Aleksandar Zograf provešće publiku kroz svet „Neobičnih otkrića“, zbirku kratkih, poetičnih i dokumentarnih stripova. Deo programa biće posvećen stvaralaštvu Biljane Jovanović. Krokodilov rezidencijalni program za pisce predstaviće aktuelnog gosta, mladog hrvatskog autora Svena Popovića.

Programe će voditi i moderirati: Kruno Lokotar, Mima Simić, Vladimir Arsenić, Ivan Velisavljević, Igor Štiks i Dragan Kremer. Treću godinu zaredom Krokodil ima humanitarni karakter i zajedno s Hemofarm fondacijom ujedinjuje snage u projektu Produži život, radi podizanja svesti javnosti o transplantaciji i doniranju organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari