„Kustendorf predstave“ u Drvengradu Emira Kusturice 1Drvengrad/Foto: Nenad Kovačević

Pozorišni dan pod nazivom „Kustendorf predstave“ održaće se u Drvengradu na Mećavniku, u Mokroj Gori, u subotu 10. decembra.

Ta manifestacija je skraćena verzija festivala „Pozorišni Kustendorf“ koji se nije održavao prethodne dve godine, a čiji osnivač je reditelj Emir Kusturica.

Selektor i reditelj Milan Nešković je, kako je saopšteno, odabrao dve predstave.

Od 17 časova na programu je „Vrpca“, autorski projekat Aleksandre Arezanović u kome, osim nje, učestvuje i njena majka Jelica Arizanović.

„Kustendorf predstave“ u Drvengradu Emira Kusturice 2
Iz predstave Vrpca/Foto: Promo

Tri sata kasnije, ansambl Narodnog pozorišta Subotica igraće komad „Kus petlić“, reditelja Milana Neškovića, koja je osvojila više od dvadeset najprestižnijih nagrada na brojnim festivalima.

Među njima su nagrade Sterijinog pozorja, Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, Međunarodnog festivala 46. Dani satire Fadila Hadžića u Zagrebu i druge.

„Kustendorf predstave“ u Drvengradu Emira Kusturice 3

Nešković, koji je selektor „Pozorišnog Kustendorfa“ od njegovog osnivanja, poručio je „da je najbitnije da se tradicija nastavlja“.

„Mećavnik nastavlja svoju umetničku misiju, makar na jedan dan, ali sa dve izuzetne predstave i radionicom za 50 studenata glume i režije iz Srbije“, kazao je Nešković.

Radionicu „Eklektično autorsko pozorište”, najavljeno je, vodiće Aleksandra Arezanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari