Lagunina 25. Noć knjige održaće se od 10. do 12. decembra 1

Zbog pandemije virusa korona tradicionalna “Noć knjige” izdavačke kuće Laguna ponovo će se održati kao višednevna manifestacija od 10. do 12. decembra. Trodnevna sniženja na izdanja ovog izdavača, kao i na naslove još 102. domaće izdavačke kuće i strane knjige čitaoce tokom 25. “Noći knjige” očekuju na 63. prodajna mesta knjižarskih lanaca Laguna i Delfi u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, kao i ona njihovim sajtovima, uz besplatnu dostavu.

Ovom akcijom obuhvaćen je i poklon-program, a u nju će se 10. i 11. decembra uključiti i veliki broj bilioteka u Srbiji sa popustima za članarinu i posebnim književnim programima, najavljeno je na konferenciji za novinare Izdavačke kuće Laguna u knjižari “Bukmarker” u beogradskom SKC-u.

Popusti na Lagunina izdanja biće od 25 do 40 posto, zavisno od broja kupljenih knjiga, dok će 20 odsto biti smanjena cena drugih domaćih i stranih izdavača, kao i poklon-programa.

Prema rečima Laguninog porparola Tanje Vučković, u ponudi za “Noć knjige” biće više od 50 hiljada naslova iz domaće i svstke književnosti, uz poklone za svaku kupovinu u knjižarama Delfi.

Lagunini urednici Zoran Penevski i Ivana Misirić zajedno sa Tanjom Vučković posebno su ukazali na nove hit naslove ovog izdavača, čije je obajvljivanje “tempitano” uoči “Noći knjige”: zbirku priča norveškog velemajstora krimi žanra Jua Nesbea “Ostrvo pacova”, novo delo američkog pulicerovca palestinskog porekla Ajada Aktara “Tugovanke za zavičajem”, “Moralne pouke za lepe devojke” Aleksandra Mekol Smita iz čuvenog “afričkog” serijala o detektivki Mma Ramocve koji danas izlazi prvi put na srpskm jeziku u prvodu Tatjane Milosavjević, knjigu Sofi Kinsele “Zabava tek počinje”, uz “Ljubav na poslednji pogled” Vedane Rudan…

Na listi preporuka su i nove knjige domaćih pisaca – zbirka priča iz zaostavštine Đorđa Lebovića “Anđeli neće sići na neba” kao završna poglavlja njegovog mnogočitanog romana “Semper idem”, knjiga Ane Atanacković “Moja ljubav Nikola Tesla”, veliki broj naslova iz edicije za decu koja prati savrmene svetske trendove, ali neguje i domaće autore i klasike ovog žanra.

Posebno je najavljen roman novog Laguninog pisca Darka Tuševljakovića “Uzvišenost” – žanrovska mešavina realizma, fantastike i horora, koji će biti predstavljen odmah posle “Noći knjige” 16. decembra.

Laguna i na Beogradskom sajmu

Izdavačka kuća Laguna prijavila je učešće na najavljenoj prodajnoj manifestaicji Beogradskog sajma „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“ koja bi trebalo da se održi u sajamskoj Hali 2 od 17. do 26. decembra, ali još nije dobila potvrdu organzatora.

“Laguna podržava svaki napor koji vodi popularizaciji knjige i čitanja. Manifestacija na Sajmu je korak u tom pravcu i iako nije zamena za neodržani Sajam knjiga, ipak će pružiti priliku izdavačima koji to budu želeli da i na ovaj način predstave svoje knjige čitaocima”, objašnjava za Danas Tanja Vučković.

Posle odluke UO Beogradskog sajma knjiga od 7. okobra 2021. o otkazivanju ove manifetaicje zbog pandemije virusa korna, Laguna je kao i većina domaćih izdavača organizovala i svoj izdavački oktobarski sajam u mesecu knjige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari