lea sejduFoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Lea Sejdu više voli da radi u Evropi nego u Holivudu, ili makar tako deluje na osnovu njene nedavne izjave.

Glumica Lea Sejdu je u intervjuu za britansko izdanje časopisa Harper’s Bazaar otkrila da joj je lakše da radi u Evropi nego u Holivudu.

„Mislim da je industrija u Americi oštrija po žene. Tamo je ženama teško kada stare. Ne želim da plašim toga da li sam poželjna ili da ću izgubiti ugovor. To je u Americi ekonomsko pitanje i kada se svede na zaradu, gubite slobodu“, rekla je glumica.

„Nije mi prijatno sa činjenicom da morate da ispunite baš sve kriterijume. U Evropi je lakše biti žena na ekranu“, dodala je zvezda filma Dina 2.

„Ja imam više slobode jer sam evropska glumica, što mi odgovara. Ne pokušavam da budem popularna, samo želim da uživam. U Americi morate da se povinujete. Ne želim da prilagodim sebe sistemu, želim da se sistem prilagodi meni!“, objasnila je.

Lea Sejdu je već ostvarila zavidnu karijeru

Kaže da je taj sistem do sada bio blagonaklon prema njoj i da ona svejedno pokušava da iskoristi sve prilike, a da se Holivudu vraća zbog najboljih scenarija u ponudi.

„Mislim da u Americi ima više mašte. Nudili su mi filmove vrlo drugačije od onoga što sam radila i pomislila sam da su zanimljivi. Volim da budem spremna da se prilagodim. To mi je egzotično. Pravim filmove koje bih pogledala i to je jedini način na koji ih biram“, rekla je ona 2022.

Leu Sejdu ćemo gledati i u filmu The Beast Bertranda Bonela u kome glumi sa Džordžom Mekejom.

Izvor: IndieWire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari