Letnji bioskop na otvorenom od 12. jula do 1. septembra u Smederevu 1

Smederevsko pozorište Patos će i ovog leta, šestu godinu zaredom, organizovati besplatne filmske projekcije na otvorenom – u Dunavskom parku.

Patosinema će trajati od 12. jula do 1. septembra, a projekcije su od 20,30 sati, prenosi Podunavlje.info. Na repertoaru će se naći filmski klasici (12, 19 i 26. jul; 24. i 25. avgust; 1. septembar), ali i filmovi savremenih evropskih autora putujućeg 7. Festivala evropskog filma (8-15. avgusta) u organizaciji Delegacije Evropske unije i EU info centra u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC).

Ljubiteljima filmske umetnosti biće predstavljena i ostvarenja iz programa Francuski filmski karavan (13, 14, 20. i 21. jul) Francuskog instituta u Beogradu, kao i iz programa Gete instituta (27. i 28. jul) i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu (30. i 31. avgust).

Takođe, na zahtev publike, planirane su i projekcije animiranih japanskih filmova (2, 3 i 4. avgust) koji imaju dosta poklonika među mlađim generacijama. Bioskop Patosinema se realizuje u okviru manifestacije Kulturno leto 2018. Centra za kulturu Smederevo, pod pokroviteljstvom Grada Smedereva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari