Lozinka generacije koja je odrastala uz Azru

Branimir DŽoni Štulić izdavačka zvezda 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga

Ostavite komentar


  1. Čitajući „ekspertize“ i „konstatacije“ Ivana Ivačkovića, posumnjah u to da li to on opisuje nekog sasvim drugog čovijeka, a ne onog Branimira kojeg znadoh iz kraja 70-ih i početka 80-ih, a tek da ne govorim ovog danas kojeg znam. Čovijeka kojeg nisi sreo i sa njim proćaskao 5-6 riječi ovih zadnjih 30 godina ….

  2. u periodu od 1979. do kraja 1983, snimili albume koje mnogi smatraju najboljim pločama uopšte objavljenim u jugoslovenskoj rok muzici.
    ovo je veoma opasna da ne kaže vrlo vrlo bolesna izava od lika
    koji ne pazi više šta govori, verovatno?
    šta ćemo sa 72 godinom i albumima pop mašine, time, korni, …?
    pa posle dolaze buldožeri koji imaju čast
    da su u ono vreme sve rekli o džoniju!
    poslušati IN MEMORIAM

    1. Poredjenje Azre i Dzonija Stulica sa Korni grupom i ostalim navedenim je potpuno bespredmetno. Ne zelim mi da navodim primere. Dzoni je jedan, i takav umetnik se, nazalost ne radja ni u svakoj generaciji, a period ‘1979.-1983.’ uopste ne vrvi – to su cak bile dosta tuzne godine za bivsu SFRJ muzicku scenu.

  3. Samo je jedan Branimir Dzoni Stulic, ziva legenda koja traje i trajace dokle god bude pravih ljubitelja i postovaoca svega sto je ostavio ex YU rock ‘n’ roll sceni, zivece Dzoni. Nedostaje takav „kalibar“ mislioca i rock muzicara i u tom pogledu sav ovaj prostor nekadasnje Jugoslavije vidno je siromasan i jadan. JOHNNY BY GOOD, JOHNNY BOY.

  4. Vidite, na zapadu kad neko hoce da napise knjigu ili izda slikovnicu o vama prvo i osnovno je da vas pita za dozvolu i autorizaciju. Tek po odobrenju sastanu se agenti i advokati i utanaci se koliko kome ide od prodaje. Na zalost Stulic od svega ovoga nece videti ni petoparca, a uzgred autori takozvanih knjiga daju sebi za pravo da ga pljuju i osudjuju po medijima, koji oberucke prihvatise hajku protiv nit krivog nit duznog Dzonija Stulica, stavise cak im smeta i njegov ‘presiroki’ komentar.

  5. „kaže za Danas Ivan Ivačković, koji se slaže da je jedan od razloga za često preispitivanje junaka Novog talasa, ne samo generacijska pripadnost autora, nego i činjenica da se kod nas u muzici posle toga više ništa značajno nije dogodilo.“ – stvarno? Meni jeste. Džoni je veliki, ali niti je muzika umrla sa njim niti je on stvorio. Ovaj fatalizam je karakterističan za ljude kojima muzika posle 90-ih ne postoji čime su ograničili samo sebe i (srećom) nikoga drugog. Osim, možda, sajamske publike 🙂

    1. Tacno tako muzika posle devedesetih gotovo da ne postoji, sve sami plagijati, „prepevi“ i budi Bog sa nama kakav je muzicki „ukus“ nametnut. Bezidejnost, sterilnost, ne autenticnost itd itd kratko receno JADNOST.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.