Majdanpek: Izložba “Reč na reč” – svojevrsni kaligrafski mozaici 1Foto: Centar za kulturu Majdanpek

Iz škole kaligrafije akademske slikarke Danice Veselinović “izašla je izložba” Reč na reč” koju Majdanpečani mogu da pogledaju do 20. septembra. Azbuka, citati iz dela domaćih književnika,molitve, stihovi u Galeriji Centra za kulturu Majdanpek čine svojevrsni kaligrafski mozaik.

Izlagačku sezonu 2022. godine Centar za kulturu Majdanpek nastavlja izložbom “Reč na reč”.

Postavku čine radovi osmoro “đaka” škole kaligrafije akademske slikarke Danice Veselinović.

Ivanu Samolov, Radanu Bodiroga Avramović, Jasminu Srdanović, Jelenu Radenković, Kristinu Milićević, Andreu Kovačević, Mirjanu Obradović i Aleksandra Zdujića veštini krasnopisa obučavala je Danica Veselinović, a njihovi izloženi radovi čine svojevrsne kaligrafske mozaike.

Postavku čine radovi na kojima je krasnopisom ispisana azbuka, citati iz dela domaćih književnika, stihovi, molitve.

Lozničanki, Danici Veselinović izložba “Reč po reč” nije prvi susret s Majdanpekom, budući da je na XVII međunarodnoj izložbi “Žene slikari” u Majdanpeku dobila prvu nagradu za slikarstvo.

Na Akademiji lepih umetnosti i multimedija (Fakultet savremenih umetnosti), na odseku slikarstva diplomirala je 2015. godine, u klasi profesora Saše Filipovića.

Do sada je imala više samostalnih izložbi, a izlagala je i na mnogim kolektivnim izložbama širom zemlje i u inostranstvu.

Izložba kaligrafije “Reč po reč” biće u majdanpečkoj Galeriji do 20. septembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari