Malo je falilo da ne dobijemo najbolju ulogu Brajana Krenstona 1Foto: PopCorners / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

Brajan Krenston je danas jedan od najcenjenih glumaca, koji iza sebe ima puno nagrada, uključujući i nominaciju za Oskara za glavnu mušku ulogu, a umalo da ne dobijemo sve to i njegovu najbolju ulogu u seriji Breaking Bad.

Pre uloge Voltera Vajta, Krenston je široj publici bio poznat kao „onaj tata iz Malcolm in the Middle“, što uopšte nije loše, ali tada nismo videli onaj dramski deo njegovih sposobnosti.

Vins Giligan, tvorac serije Breaking Bad, otkrio je da umalo nije odustao od ove ideje zato što je jedna druga serija već imala sličnu premisu.

Kada je predlagao svoju ideju producentima televizijske kuće Sony, saznao je da postoji serija Weeds, u kojoj domaćica iz predgrađa diluje travu.

„Osećao sam kako mi krv napušta lice. Pogledao sam Zeka i Džejmija i pitao da li su znali za to. ’O, da’, rekli su mi. ’Odlična serija. Ali tvoja stvar je potpuno drugačija. Ona diluje travu a tvoj tip diluje kristalni met. Babe i žabe’“

Giligan je priznao da uopšte ne bi ni predložio svoju ideju o Volteru Vajtu, profesoru hemije koji saznaje da ima neizlečiv rak pluća i odlučuje da diluje met kako bi zaradio novac za medicinske troškove i za svoju porodicu, da je znao da već postoji serija Weeds.

„Da sam znao za Weeds nedeljama ili danima pred ovaj sastanak, verovatno ne bih imao volje da nastavim. Rekao bih sebi, a to sam često rekao sebi, ’Prokletstvo! Sve dobre ideje su već uzete!’“

Ova serija donela je Krenstonu svetsku slavu i mnoge druge dramske uloge, a izrodila je i prednastavak Better Call Saul.

Izvor: Fandomwire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari