Manifestacija „Igorovi dani“ - put savremenog teatra 1Foto: Wikipedia

Ostalo je još sedam dana do početka manifestacije „Igorovi dani“, koju Srpsko narodno pozorište organizuje u čast reditelja Igora Vuka Torbice, i ove godine, od 19. do 23. aprila, kada će publika biti u mogućnosti da pogleda tri predstave.

Ova manifestacija, prema rečima organizatora predstavlja način da se odužimo vanvremenskom talentu reditelja, koji je za kratko vreme pokazao put savremenog teatra.

Predstave koje će biti igrane su: „Tartif“, prema motivima Molijerove drame, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor, predstavu „Krvave svadbe“, u komprodukciji našeg najstarijeg teatra i Grad teatra Budva, kao i predstavu „Carstvo mraka“ Narodnog pozorišta Beograd.

Za najveće poštovaoce rediteljskog umeća Igora Vuka Torbice, ove godine, 8. maja biće organizovano i video prikazivanje predstave „Hinkeman“, dan kasnije biće upriličen razgovor o stvaralalaštvu Igora Vuka Torbice, kao i „In memoriam performans“, dok će 10. maja ponovo biti izvdena predstava „Tartif – komično u klasičnom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari