Martin Skorseze kaže da nije mogao da zaspi nakon što je pogledao ovaj novi, uznemirujući film 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Mišljenja i utisci o filmovima se razlikuju, tako da nije neobično da se ne složite sa nečijim komentarima, ali kada je u pitanju Martin Skorseze, vredi makar poslušati šta legendarni reditelj ima da kaže.

Naime, Skorseze je napisao svoju kritiku novog horor filma Pearl producentske kuće A24 i imao štošta da kaže o tome kako se osećao za vreme i nakon gledanja ovog ostvarenja.

On je izjavio: „Filmovi Taja Vesta imaju jednu vrstu energije koja je veoma retka danas, a koju pokreće čista ljubav prema filmovima. To se oseća u svakom frejmu filma“.

Nastavio je: „Film Pearl donosi divlja, očaravajuća i duboko, zaista duboko uznemirujuća 102 minuta. Vest i njegova Muza i kreativna partnerka Mia Got zaista znaju da se poigravaju sa publikom… pre nego što nam zariju nož u grudi i počnu da ga okreću“.

I ključna rečenica zbog koje znamo da se nije šalio: „Bio sam očaran, pa pomalo uznemiren, pa toliko uznemiren da nisam mogao da zaspim. Ali nisam mogao da prestanem da gledam“.

U filmu Pearl pratimo mladu ženu koja živi na fami u Teksasu sa paralizovanim ocem i majkom koja vodi glavnu reč. U pitanju je prednastavak Vestovog filma X, koji je izašao početkom ove godine i koji je najbolji ocenjen horor u ovoj godini na sajtu Rotten Tomatoes sa 94%, dok Pearl ima 87%.

Izvor: Independent

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari