Matićevi dani 1Foto: Opština Ćuprija

Izložbom crteža Dušana Matića pod nazivom „Poema u boji“, sinoć je u Ćupriji počela tradicionalna književna manifestacija 36. „Matićevi dani“ posvećena književniku, akedmiku i diplomati Dušanu Matiću rođenom u tom gradu.

Večeras će u prostorijama Muzičke škole „Dušan Skovran“ biti izvedena predsatava Pozorišta na Terazijama „Dobro došli u kabare“, i otvorena izložba umetničkih dela nastalih po motivima iz stvaralaštva Dušana Matića prispelih na konkurs „Matiću u cast“.

U subotu 9. septembra u Muzičkoj školi biće održan Koncert „Belgrade dixieland orchestra“ na kome će gostovati i gudački kvartet Škole za muzičke talente u Ćupriji.

U ponedeljak 11. septembra, na programu je poetsko veče „Večni plamen“ i prestavljanje knjige „Matićeva ogledala“, zbornika radova i eseja sa okruglog stola 35. „Matićevih dana“.

U utorak, 12.septembra u Muzičkoj školi „Dušan Skovran“ biće izvedena predstava za decu „Ma šta mi reče“ Ljubivoja Ršumovića.

„Matićevi dani“ završavaju se 13. septembra, kada će biti održan okrugli sto na temu „Uvek prisutni Matić“ i uručena nagrada „Matićev šal“ mladom pesniku za najbolju zbirku pesama objavljenu između dve manifestacije.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari