Međunarodna konferencija MetLib u Biblioteci grada Beograda 1Biblioteka grada Beograda Foto: Bojan Cvejić

Biblioteka grada Beograda od 13. do 18. maja 2018. godine organizuje jednu od najvažnijih svetskih bibliotečkih konferencija – MetLib 2018, najavljeno je iz te ustanove.

Svečano otvaranje biće 14. maja u u 10 časova u Čitaonici fonda umetnosti Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56). MetLib konferenciju organizuje IFLA Sekcija biblioteka velikih gradova (IFLA Metropolitan Libraries Section) počevši od 1968. godine.

Ove godine održava se jubilarna 50. konferencija. Svake godine organizator je jedna od biblioteka članica MetLib sekcije. Reč je o najznačajnijim evropskim i svetskim javnim bibliotekama.

„Čast da organizuje jubilarnu konferenciju pripala je Biblioteci grada Beograda. Zato će Beograd biti domaćin visokim predstavnicima (direktorima ili rukovodećem kadru) biblioteka iz SAD, Kanade, Italije, Francuske, Holandije, Finske, Nemačke, i drugih zemalja čije biblioteke važe za lidere u svojoj oblasti. O značaju konferencije govori nam i podatak da je prošle godine konferencija održana u Montrealu, a da će naredne godine biti organizovana u Helsinkiju“, navodi se u saopštenju Biblioteke grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari