Međunarodna strip konferencija „Kragujevac 2014“ biće održana od 4. do 6. jula u ovdašnjem Domu omladine i Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“. Učestvovaće više od 20 eminentnih autora iz sveta „devete umetnosti“ iz zemlje i inostranstva, veliki broj izdavačkih kuća, redakcija strip magazina i striparnica.

U okviru ove manifestacije biće organizovana velika berza stripa, te pet izložbi, tri besplatne radionice za sve uzraste i tribine na kojima će se kritički razmatrati položaj strip kulture u aktuelnim društvenim okolnostima na lokalnom, regionalnom i međunarodnom planu. Predviđeni su i nastupi mladih rok bendova, berza gramofonskih ploča, posete muzejima, podsećanja na slike starog Kragujevca i drugi programi i sadržaji.

Pobedniku konkursa za kratki strip poslednjeg dana konferencije biće uručeno priznanje „Branko Plavšić“. Nagrada sponzora će biti dodeljena učesniku istog konkursa, ali u konkurenciji „Mladi lav“. Organizatori konferencije će posetiocima besplatno podeliti više stotina stripova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari