Mija Got o odnosu Oskara prema hororu: „Promena je neophodna" 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

O raznim temama može se pričati nakon objava ovogodišnjih nominacija za Oskare, a jedna od njih je nedostatak horora i glumaca koji u njima glume na listi, na šta se osvrnula Mija Got.

Zvezda filmova Infinity Pool i Pearl rekla je: „Mislim da je to sve politički motivisano i nema toliko veze sa samim kvalitetom nekog projekta. Verujem da se puno toga dešava, puno kuvara u istoj kuhinji kada su u pitanju kategorije i nominacije“.

Dodala je i: „Mislim da je promena neophodna. Zaista bi trebalo da dođe do nekog pomeranja. ukolio žele da pridobiju širu publiku, verujem da bi im to zaista išlo naruku“.

Njenu rolu u filmu Pearl, nastavku horora X, pohvalili su mnogi, a ona nije prva glumica sa kojom se to dešava. Npr, Toni Kolet nije bila nominovana za sjanu ulogu u filmu Hereditary.

Kada se ide malo unazad, The Sixth Sense i The Exorcist su među retkim horor filmovima koji su nominovani za Oskare, dok je Akademija ignorisala ostvarenja Psycho, The Witch, The Thing, Carrie i Poltegeist.

Od novijih filmova, to je slučaj sa ostvarenjem Nope Džordana Pila koje nije zaradilo nominaciju ni za film, ni za sporednu glumicu Kiki Palmer, kao što su mnogi očekivali.

Mija Got nastavlja sa svojim ulogama u hororima, pa joj tako predstoji ostvarenje MaXXXine, završetak trilogije X.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari