Mile Isakov: Moj obračun sa mnom 1Foto: Autonomija.info

Knjiga “Pijani smo bili bolji”, novinara, političara i doplomate Mileta Isakova predstavljena je večeras u Novom Sadu, prenosi portal Autonomija.info.

“Ovo je moj obračun sa samim sobom. A ako sam nekoga očepio u ovoj knjizi, ako je neko oštećen, to mi nije bila namera”, rekao je Isakov na promociji knjige u bašti Doma vojske u Novom Sadu.

Dodao je da su ga dva naslova inspirisala: “Moj obračun s njima” Miroslava Krleže i “Autobiografija o drugima” Borislava Mihajlovića Mihiza.

“Ovo je moj obračun sa mnom”, kazao je Isakov.

On u knjizi piše o brojnim poznatim ličnostima i njegovom odnosu s njima.

U knjizi su, između ostalih, Neda Arnerić, Miroslav Antić, Đorđe Balašević, Miljenko Smoje, Stanko Crnobrnja, Mirko Čanadanović, Nenad Čanak, Robert Čoban, Zoran Đinđić, Ivan Đurić, Moamer Gadafi, Dravko Grebo.

Isakov je bio novinar i urednik na Radio-televiziji Novi Sad, a nakon čistki u toj medijskoj kući posle “jogurt revolucije” u kojoj je Miloševićev režim uličnim pučem poništio autonomiju Vojvodine, Isakov je zajedno sa ostalim progonjenim kolegama 17. januara 1990. osnovao Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i bio njegov prvi predsednik, do 1996. godine.

Uređivao je vojvođanski građanski list “Nezavisni”, čiji je osnivač i izdavač bio NDNV.

“Mogao sam, da sam hteo, napraviti privatnu medijsku imperiju. Ali, mislio sam da sve to pripada NDNV-u. I jeste pripadalo”, rekao je Isakov.

U drugoj polovini devedesetih godina 20. veka Isakov je počeo da se bavi politikom i bio je predsednik Reformista Vojvodine, koji su se zalagali za široku autonomiju Vojvodine.

Bio je poslanik u Skupštini Vojvodine i Skupštini Savezne Republike Jugoslavije

U Vladi Srbije Zorana Đinđića bio je potpredsednik, a nakon toga je bio i ambasador Srbije u Izraelu, od 2006. do 2009. godine.

Mile Isakov je rođen 1950. godine u Zemunu. Diplomirao je i magistrirao jugoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Krajem osamdesetih napisao je scenario komične serije Specijalna redakcija u kojoj su glumili Đorđe Balašević, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Emir Hadžihafizbegović i Mira Banjac.

Objavio je i knjige “ParaDOS” i “Titonik”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari