Miljan Guberinić novi direktor Smederevske pesničke jeseni 1Miljan Guberinić Foto: Privatna arhiva

Novi direktor Međunarodnog festivala poezije Smederevska pesnička jesen je Miljan Guberinić, potvrđeno je danas portalu Podunavlje.info.

„Velika je odgovornost voditi jedan ovako prestižan festival kao što je Smederevska pesnička jesen. Zahvalan sam Organizacionom odboru festivala koji mi je ukazao poverenje, koje se nadam da neću izneveriti. Moram da istaknem i da je izuzetan izazov na ovo mesto doći posle Gorana Đorđevića, dugogodišnjeg direktora i jednog od osnivača Festivala, jer je on taj koji poznaje dušu ove manifestacije. U narednom periodu će mi on, svakako, biti prvi i najvažniji saradnik“, rekao je Guberinić u izjavi za Podunavlje.info.

„Hiljade pesnika i stotine pesničkih knjiga, koji su trajni trag ne samo srpskom, već svetskom književnom stvaralaštvu, predstavljaju temelje festivala koji su postavljani više od pola veka. Pošto su ti temelji učvršćeni, na nama je da podignemo prvi sprat trajne kulturne građevine koja neguje poeziju. Kako bismo to postigli, napravićemo i određene izmene u organizaciji i programu Festivala“, najavio je novi director Smederevske pesničke jeseni, izrazivši nadu da će epidemiološka situacija dozvoliti da Festival bude održan u poznatom terminu sredinom oktobra u punom sjaju, kako ovakvom festivalu i priliči.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.