"Na udaru zbog Gornjih Nedeljica u Južnom vetru": Ko je Miloš Avramović, reditelj univerzalnih krimića? 1Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Očito ne pomaže što je Miloš Avramović reditelj serije “Južni vetar” rekao da svako ko misli da treba da polemiše sa fiktivnim likovima ne razume ili neće da razume umetnost, već je zloupotrebljava. Niti što je mnogo ranije istakao da mu nije do toga da kroz ovaj projekat šalje poruku nego da napravi univerzalni krimić.

Pominjanje realnog toponima “Gornje Nedeljice” u sceni serije “Južni vetar” na RTS- u, kao i teza o potkupljivosti boraca za životnu sredinu digla je javnost na noge.

Zašto je pored ostalih fiktivnih elemenata ove serije kao što su novine “Puls”, Star TV, itd odlučio da stvar prošara jednim vrlo realnim “Gornjiim Nedeljicama” možda u tome podsvesno naslutivši marketinški potencijal bilo bi zanimljivo saznati.

Uglavnom, na svoj film i bioskopski hit “Južni vetar” je, kako je pričao, dugo čekao. Prethodno je snimio donekle osporavan film “Krojačeva tajna”, reklame i spotove. Bio je asistent Srđanu Dragojeviću na filmu “Parada” i izvršni producent na nekoliko filmova, među kojima posebno izdvaja saradnju sa Draganom Bjelogrlićem na seriji “Senke nad Balkanom”.

Posle navodno sporne epizode u seriji Južni vetar, pojedine ekološke organizacije poentiraju da je reditelj “poznat po podršci SNS- u”. U ispovesti Kuriru Miloš je ispričao kako su, dok je stasavao, kroz njihovu kuću, prošli svi političari, od Zorana Đinđića, koji je venčani kum njegovih roditelja preko Vuka Draškovića, Vojislava Koštunice, Vojislava Šešelja.

Milošev otac upoznao je Vučića, preko njegove prve supruge Ksenije, kojoj je bio profesor, dok je reditelj, aktuelnog predsednika, prvi put sreo 2009. godine.

Pre studija režije,na BK univerzitetu u Novom Sadu koje je završio u klasi Miloša Miše Radivojevića, studirao je istoriju na Filozofskom fakultetu, a upisao je i Višu trenersku školu jer je voleo fudbal.

Tokom odrastanja je tri puta menjao kraj. Do šeste godine je živeo u udžerici bez kupatila u Zemunu, zatim su njegovi roditelji kupili stan u Batajnici gde su proveli dve godine, a onda su se skrasili u Mirjevu.

Oca, za koga kaže da je oduvek bio pobornik zapadnih vrednosti je hapsila UDBA zbog tekstova u kojima je kritikovao socijalizam.

Miloš tvrdi za sebe da nije hedonista, da izbegava gužvu, stres i galamu. Godine 2021.  je izjavio da mu je za mesec dana dovoljno ”između petsto i hiljadu evra” sa svim obavezama.

Mnogo voli da čita, talentovan je i za crtanje.

Rođen je 23. marta 1978. godine, a ime je dobio po piscu Milošu Crnjanskom. Voleo bi da snimi “Seobe” kao i da se oproba u Holivudu.

Bio je oženjen i ima sina Gavrila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari