Na zrenjaninskom trgu izložba fotografija sa Foto safarija 1foto Nadica Jakovljev/Danas

Foto safari u selu Jaša Tomić održan je pre nekoliko meseci, a nagrađeni radovi predstavljeni su i Zrenjanincima na panoima na glavnom gradskom trgu.

Na Trgu slobode u Zrenjaninu u toku je izložba nagrađenih radova sa ovogodišnjeg Foto safarija, koji je pre nekoliko meseci održan u Jaši Tomiću, selu u opštini Sečanj.

Foto safari je poseban kulturni događaj kako za meštane ovog malog, pograničnog sela tako sve više i za fotografe ne samo iz Srbije nego i iz susednih zemalja.

Ove godine Foto safari održan je peti put, a u njemu je učestvovalo 150 fotografa, koji su za fotografisanje imali nekoliko zanimljivih lokacija. Organizator, NMR Info iz Jaše Tomića, uz podršku foto kluba CD 13 iz Zrenjanina, mesne zajednice Jaša Tomić i Turističke organizacije Sečanja, ponudili su ove godine učesnicima safarija nekoliko lokacija za fotografisanje. To su mesno pozorište, stari žitni magazin, etno kuća, katolička crkva a fotografi mogu i sami da izaberu šta će fotografisati.

U Jaši je prava atrakcija kada se fotografi, u odabiru mesta za fotografisanje, selom provezu na traktorskim prikolicama.

Na poziv Foto safarija stiglo je čak 243 fotografije od 52 autora, a žiri je nagradio Vladimira Jovanovskog, Biljanu Gađanski i Dragana Babovića u pojedinačnoj kategoriji dok su za kolekcije nagrade dobili Đani Berdoti, Nevena Stevanović i Snežana Udovica.

Njihovi radovi kao i radovi pohvaljenih učesnika mogu se videti na panoima u centru Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari