Foto: Jovo Marjanović

Nagrade Ardalion za najbolju predstavu, najbolju režiju i najbolju mušku ulogu na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu večeras su uručene na Sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta posle izvođenja predstave Zašto je poludeo gospodin R? Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera u režiji Bobe Jelčića, navodi se u saopštenju.

„Autorski nas tim kroz jednostavnost situacija, kroz prikazivanja opštih mesta svakodnevice, uvlači u neprestana iskakanja iz prostora stvarnosti, izmešta ono obično, svakodnevno u teatar“, naveo je žiri.

Za najbolju režiju nagrađen je Bobo Jelčić dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Boris Isaković.

Sve tri nagrade dodeljene su jednoglasno, dodaje se u saopštenju.

Nagrade su uručili direktor Jugoslovenskog festivala u Užicu Zoran Stamatović i članica žirija Dragana Varagić koja je pročitala i obrazloženja žirija za sve tri nagrade.

U ime Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagradu za najbolju predstavu primila je v.d. direktora JDP-a Tamara Vučković Manojlović. Novinarka Večernjih novosti Vukica Strugar u ime kompanije Novosti, kao i svake godine od osnivanja festivala, uručila je umetničku sliku najboljoj predstavi po odluci zvaničnog žirija.