Nagrada "Ružica Sokić" Jeleni Blagojević 1

U prostorijama Omladiskog pozorišta DADOV danas je održana dodela Specijalnog priznanja Fondacije Ružice Sokić, talentovanoj i perspektivnoj, mladoj glumici Jeleni Blagojević za doprinos omladinskom pozorišnom stvaralaštvu.

Jeleni je nagradu dodelila glumica i predsednica UO Fondacije „Ružice Sokić“ Vesna Stanković, koja se tom prilikom i obratila prisutnima a ispred pozorišta DADOV publiku je pozdravio i umetnički direktor pozorišta DADOV, reditelj Vladan Đurković. Program je upotpunio i monolog iz TV drame Brane Crnčevića „Devojka sa tri oca“ u kojoj je značajnu ulogu imala Ružica Sokić koji je izvela ovogodišnji laureat Jelena Blagojević.

Jelena Blagojević rođena je 2002. godine u Beogradu, član je Omladinskog pozorišta DADOV od prvog razreda osnovne škole i tokom tog perioda učestvovala je u velikom broju predstava: „Garavi sokak“ u režiji Radovana Kneževića, „Slučajevi Lost in Serbia“ i predstavi “Nasilje” u režiji Kokana Mladenovića, „Ovo je najstrašniji dan u mom životu” u režiji Vladana Đurkovića, “Krofne ,ljubav i još po nešto” u režiji Tijane Vasić.

Jelena se pored DADOV-a, sa svojih četrnaest godina ostvarila u ulogama u Pozorištu Atelje 212 u predstavi „Otac na službenom putu“ u režiji Olivera Frljića, a zatim u predstavi „Zbogom SFRJ“ u režiji Kokana Mladenovića, a aktivno glumi i u Narodnom pozorištu u predstavi „Naši Sinovi“ u režiji Tatjane Mandić Rigonat, predstave „Majstori Majstori“ prema istoimenom filmu u režiji Milana Karadžića u pozorištu „Boško Buha“.

U organizaciji RTS-a snimila je jednu glavnu filmsku ulogu u EBU drami „Anja“, učestvovala je TV seriji „Plaško Hrabrović“ i u dokumentarnoj seriji „Deca u prvom svetskom ratu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari