Na upravo završenom 20. Festivalu malih scena u Rijeci, stručni žiri u sastavu: Rada Đuričin, glumica iz Beograda, Helena Buljan, glumica iz Zagreba i Elvia Nacinovich, glumica iz Rijeke, dodelio je Specijalnu nagradu za timski rad najmlađoj ekipi Festivala, za predstavu „Pedeset udaraca“ Tamare Baračkov u režiji Ane Grigorović.

Takođe, rediteljka Narodnog pozorišta u Beogradu Tanja Mandić Rigonat na istom festivalu dobila je nagradu „Veljko Maričić“ za najbolju dramatizaciju za komad Vedrane Rudan „Dabogda te majka rodila“, urađenog u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i riječkog HKD teatra.

Pomenuta predstava, koju Tanja Mandić Rigonat potpisuje i kao reditelj, dobila je i nagradu publike „Dalibor Foretić“, dok je Editi Karađole, za lik Majke, pripala nagrada „Veljko Maričić“ za glavnu žensku ulogu.

U zvaničnoj selekciji Željke Turčinović takmičilo se 11 predstava iz pet evropskih zemalja i to šest iz Hrvatske, dve iz Srbije i po jedna iz Slovenije, Makedonije i Litvanije. Festival malih scena, koji je ove godine trajao od 2. do 11. maja, pokrenut je 1994. godine kao Hrvatski festival malih scena da bi 1999. godine dobio međunarodni karakter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari