Najavljen program 15. festivala filma i muzike na Mećavniku 1Kustendorf 2022 Foto: Promo

Pod simboličnim sloganom „Razdiruća i čudesna lepota stvaranja“, 15. Кustendorf, Festival filma i muzike na Mećavniku, održaće se od 22. do 26. januara 2022. u Drvengradu, sa gostima i pred publikom.

Festivalski slogan je replika iz kratkometražnog filma „Šta su to oblaci?” avangardnog italijanskog reditelja Pjera Paola Pazolinija, a Kustendorf će povodom stogodišnjice njegovog rođenja, u okviru retrospektivnog programa, prikazati najvažnija ostvarenja ovog velikog autora.

Prema najavi organizatora, u takmičarskom programu 15. Kustendorfa videćemo 15 filmova koji istovremeno dobro predstavljaju trendove u novijoj produkciji kratkometražnih filmova, ali se i izdvajaju po autentičnosti autorskih vizura i veštini izrade.

U ovoj selekciji su ostvarenja „Beskorisni operski pevači“ Pabla Sereta de Ena, „Vedro nebo“ Igora Coja i Andreja Zamoskovniva, „Vesti“ Luke Popadića, „Vučicin totem“ Veronike Ečegi, „Karmela“ Alfonsa Viljanueva Garsija i Fabiole Viljanueve „Kako sam pobedio lepak i bronzu“ Vladimira Vulevića.

U trci za nagrade su i filmovi „Ludi ples“ Vanje Viktor i Kabira Tongola, „Ljubavne priče u pokretu“ Karin Gabrijele Dašovjanu, „Nemački kvalitet / Kolege“ Janisa Aleksandera Kifera, „Nismo životinje“ Noe Debre, „Severni pol“ Marije Apčevske, „Slon u tržnom centru“ Ziva Mamona, „Terminalna sreća“ Erika Romera, „U plitkoj vodi“, Mareka Moučka, i „Ceremonija“ Tadeuša Kabiča.

Kompletan program 15. festivala čiji je osnivač reditelj Emir Kusturica, biće predstavljen u narednim danima, kaže se u saopštenju organizatora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari