Najbolja predstava 71. Festivala PPV u Zrenjaninu "Tri sestre" Zoltana Puškaša 1Foto: Deže Kostolanji pozorište

Nagrada za najbolju predstavu u celini na 71. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine dodeljena je predstavi „Tri sestre“, koju je po teksu Čehova i Kornelije Goli režirao Zoltan Puškaš a izvodi Pozorište „Deže Kostolanji” iz Subotice.

Odluka je donesena jednoglasno, saopštio je žiri. festivala u sastavu dramski pisac Dejan Dukovski, predsednik, rediteljka Mia Knežević i lutkarska glumica i rediteljka Irena Tot.

Nagrada za najbolju predstavu za decu u celini dodeljena je zrenajninskoj predstavi „Dečak i mesec“po tekstu Željka Hubača a u režiji Vjere Vidom.

Nagrada za najbolju režiju odlazi Milanu Neškoviću za predstavu „Kus petlić, Aleksandar Popović, Drama na srpskom, Narodno pozorište-Narodnokazalište-Népszínház Subotica

Četiri ravnopravne glumačke nagrade za najbolju žensku ulogu pripale su Minji Peković za ulogu Milje Bušatlije u predstavi „Kus petlić“; za najbolju mušku ulogu Dimitriju Diniću za ulogu Pile Kopile Piletićevo u predstavi „Kus petlić“, za najbolju epizodnu ulogu dodeljena je Igoru Greksi za ulogu Đakon Avakum u predstavi „Kus petlić“, a za najbolju ulogu u predstavama za decu Kristini Savkov za ulogu u predstavi „Devojlica sa šibicama“.

Dodeljena je nagrada za scenografiju Mariji Kalabić za predstavu „Kus petlić“ i kostiomografkinji Biljani Grgur, za istu predstavu.

Nagrada “Tihomir Mačković“ za najbolju kreaciju lutaka dodeljuje se Blagovesti Vasilevoj za kreaciju lutaka u predstavi „Dečak i mesec“.

Nagrađena je muzika u predstavi „Tri sestre“ i odeljene su tri specijalne nagrade, ansamblu pozorišta Deže Kostolanji i Andrašu Urbanu za pozorišni rad u celosti i društveni podsticaj za razvoj kritičke misli; predstavi Vitezovi lake male za produhovljenu laku zabavu; Veri Hrćan Ostojić za glumačko ostvarenje.

Memorijalna nagrada „Ivana Mirkov-Vlačić“ za celokupni vizuelni identitet dodeljena je Zoltanu Puškašu za predstavu „Tri sestre“.

Nagrada mladoj glumici, koju dodeljuje Savez dramskih umetnika Vojvodine, na osnovu jednoglasne odluke žirija dodeljena je Bojani Milovanović i Sonji Isailović u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin“.

Nagrade će biti ururčene danas, na svečanost u 12 časova u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

Više vetsi iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari