Narodni muzej Toplice pozvao zainteresovane da se uključe u obeležavanje Dana evropske baštine 1Foto: pšrintscreen

U okviru obeležavanja Dana evropske baštine Narodni muzej Toplice otvara vrata svim zainteresovanim Prokupčanima koji žele da se pridruže organizaciji te manifestacije, rekao je danas agenciji Beta direktor muzeja Darko Žarić.

„Pozivamo sve koji žele da se uključe u obeležavanje jedne od najdugotrajnijih i najmasovnijih evropskih manifestacija, koje promovišu kulturno nasleđe, da nam se jave najkasnije do 15. septembra“, kazao je Žarić.

On je naglasio da svi zainteresovani mogu učestvovati tako što će organizovati različita predavanja, tribine, književne i muzičko-poetske večeri ili javne časove.

Takođe Žarić je pozvao sve Prokupčane, kao i žitelje ostalih topličkih opština, da uzmu učešće u organizovanju i pripremi izložbe starih igračaka.

Svi koji imaju stare igračke iz prošlog veka, gumene, plišane, društvene igre, albume sa sličicama i salvetama, značke, bedževe, hemijske olovke sa obeležjima grada Prokuplja i stare Jugoslavije mogu ih doneti u Muzej da budu eksponati, istakao je Žarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari