Negotin: “Pravo kao istorija” Ranka Jakovljevića 1Foto: Istorijski arhiv Negotin

Novo izdanje Istorijskog arhiva u Negotinu, knjiga “Pravo kao istorija” Ranka Jakovljevića pravnika, istoričara i publiciste iz Kladova, biće predstavljeno publici u ponedeljak, 23. maja.

Polazeći od ideje da je publikovanje rezultata istoriografskih istraživanja, pored čuvanja i prezentacije arhivske građe, solidno polazište za bolje razumevanje prošlosti, Istorijski arhiv u Negotinu izdavač je knjige “Pravo kao istorija” Ranka Jakovljevića.

Ranko Jakovljević u svojoj knjizi, pored ostalih, obrađuje teme koje se tiču zakupa đerdapskih virova i gardi, regulacije plovidbe Đerdapom u 19. veku, dugovanja Tekije Upravi fondova Kraljevine Srbije.

Jakovljević, pravnik, istoričar i publicista iz Kladova, bavi se i konfiskacijom i nacionalizacijom, državinom u katastru nepokretnosti, greškama u upisanim pravima nepokretnosti, odgovornošću službenika nacionalne administracije okupirane Srbije 1941 – 1944. godine.

Knjiga “Pravo kao istorija” biće predstavljena publici na promociji u svečanoj sali Negotinske gimnazije u u ponedeljak, 23. maja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari