Ne možete se nadgornjavati sa Pahomijima ovog sveta

Gorčin Stojanović, pozorišni reditelj, povodom premijere predstave "Don Žuan" 26. februara u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Ostavite komentar


  1. Ne znam ko gura tog Cetkovica, ali on je druga liga glumca. Dobar je za ekranizacije Mir Jam naprdjevina u reziji Sotre i Bjelogrlica, ali ozbiljnu ulogu kod njega jos nisam video. Trifunovic je mnogo bolji od oca i znatno bolji od brata, ali on je trenutno usresredjen na uloge u kojima glumi sa krompirom, pa ne znam kako ce se snaci u pozoristu. Zadnji put sam ga gledao u Kosi i glas mu je pukao nesto kasnije nego Tifi iz dugmeta. Gorcin je dobar analiticar fudbalskih utakmica i ne znam zasto ne radi kao savetnik neke ozbiljne kladionice. Od pozorista se on nece leba najesti, a i gledaoci ce ostati gladni dobrih predstava.

  2. Zar je malo Gorčinu Molijer, Sergeja i Voje Brajovića da se akademija sa Kačavendom (jedini Srbin što je ražalavan što je gej) i vladikom Pahomijem, dokazano je da je nepravedno optužen za pedofiliju. Zašto za primer Don Žuana nije uzeo npr. Tadića, pokojnog Bogdanovića, njegovog kolegu Sinišu pa i samog Vučića koji čim su stupili na vlast napustili svoje supruge i pored mnogih ljubavnica koje su uhlebili, ponovo se ženili. Ovo sa Tadićem je baš Molijerski jer se njegova prva žena zamonašila u pećkoj patrijaršiji.

  3. Predstava je vrlo slaba, po opštoj oceni znalaca na premijeri. Najčešći komentari su bili: "Užas". Pretenciozno, a bez koncepta. Ovaj reditelj je za politiku, nije za pozorište.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.