"Nemojte me dodirivati" u galeriji 1Izložba slika Nemojte me dodirivati Bratislav Radovanović

Izložba slika Nemojte me dodirivati Bratislava Radovanovića iz Beograda biće otvorena 24. septembra, u 19 sati, u izložbenom prostoru Kuće Vojnovića u Inđiji.

Ulja na platnu Bratislava Radovanovića iz ciklusa Nemojte me dodirivati predstavljaju slojevitu strukturu različitih umetničkih nasleđa, kultura i epoha, koje umetnik na svojstven način interpretira i vešto ugrađuje u slike, deponujući u njih energiju i istorijski nagomilano iskustvo običaja i tradicije, verovanja i življenja. Slike postaju riznica raznovrsnih simbola, preuzetih iz istorijskog nasleđa, oblikovani slikarskim majstorstvom u procesu mešanja, ukrštanja, nadovezivanja jednih na druge. Radovanovićev umetnički ciklus upravo je značajan po tom uspešnom i suštinskom komponovanju različitih slojeva iz umetničke i kulturološke baštine: autor koristi ironijsku perspektivu, kao oprobani model sagledavanja, tumačenja i rekonstruisanja starih mitova i mitološko-religioznih predstava.

Bratislav Radovanović rođen je 1972. u Skoplju. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu umetnosti u Prištini. Član je ULUS od 1998, živi i radi u Beogradu. Izložba će biti otvorena do 7. oktobra, a ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari