"Nerođena devojka" prva lutkarska predstava u vranjskom pozorištu od 1997. 1Foto: V. Ristić

Premijerno izvođenje lutkarske bajke za decu „Nerođena devojka“ zakazano je za nedelju u podne na velikoj sceni Pozorišta „Bora Stanković“.

Autor teksta i režiser je gost iz Sofije Darko Kovačevski,dok je lutke izradila takođe gošća iz Bugarske Nađa Vasileva koja je autorica scenografije i kostima.
– Ovo je prva lutkarska predstava od 1997. godine kada je vranjsko pozorište povratilo status profesionalnog. Imali smo čast da sarađujemo na ovom projektu sa rediteljem Kovačevskim koji predstavlja nesumnjivi regionalni autoritet u lutkarskom pozorištu – ocenjuje za Danas glumac i umetnički rukovodilac u vranjskom teatru Bojan Jovanović.
Reditelj Kovačevski objašnjava za Danas da je reč o predstavi za decu uzrasta od četiri i više godina u žanru „vođenih lutaka“.
– Bila mi je čast da radim sa jednom vrednom, maštovitom i nadasve profesionalnom glumačkom ekipom ovde u Vranju. Rezultat će biti ocena publike,ali sa kakvim zadovoljstvom smo radili verujem da će ova predstava biti dostojna renomea ovog pozorišta – rekao je za Danas reditelj i autor teksta Darko Kovačevski, koga zatičemo na jednoj od finalnih proba u sali Pozorišta „Bora Stanković“.
U predstavi igraju Žetica Dejanović, Jelena Filipović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Jovan Veljković,koji kao profesionalni glumac debituje pred vranjskom publikom.
Premijera je zakazana za nedelju 5. decembar tačno u podne,a prva repriza je dva sata kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari