ad astra netfliksFoto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Ljubitelji naučnofantastičnih filmova često svraćaju na Netfliks u potrazi za nepoznatim draguljima i potcenjenim ostvarenjima.

Iako je teško ispratiti sve filmove ovog žanra, Netfliks ipak nudi neke zanimljive naslove, a sa portala Index.hr izdvojili su tri koja su vredna gledanja.

Love and Monsters

Ova postapokaliptična avantura stigla je na striming servis bez ikakve najave i pompe.

Radnja prati Džoela Dosona (Dilan O’Brajen) koji, sedam godina nakon apokalipse sa čudovištima, s ostatkom čovečanstva živi pod zemljom jer su divovska stvorenja preuzela kontrolu nad Zemljom.

Nakon ponovnog povezivanja putem radija sa svojom srednjoškolskom devojkom Ejmi (Džesika Henvik), Džoel odluči da izađe i krene prema Ejmi, uprkos svim opasnim čudovištima koja mu stoje na putu.

Uprkos gotovo nepoznatoj glumačkoj postavi, film se isplati pogledati ako nemate fobiju od ogromnih jezivih buba.

Spectral

Spectral je stigao na Netfliks davne 2016. godine i danas je zaboravljen, a to ne bi trebalo da bude tako. Reč je o evropskom filmu koji inspiraciju crpi iz japanske mange.

Građanski nemiri u Moldaviji doveli su do sukoba američkih snaga s pobunjenicima.

Radnja prati naučnika koji kreće u opasnu misiju s ekipom elitne specijalne jedinice u ratom pogođeni grad, gde misteriozni fantomski agresor izaziva brojne neobjašnjive smrti civila.

Ovaj solidan akcioni naučnofantastični film neki opisuju kao natprirodnu verziju filma Black Hawk Down. Ako niste, pogledajte ga.

Ad Astra

Za kraj smo ostavili film u kom Bred Pit glumi astronauta Roja Mekbrajda koji mora da otputuje do ivice svemira kako bi sprečio svog oca Kliforda (Tomi Li Džouns) u podsticanju katastrofalnog kraja za Zemlju.

Osim naučnom fantastikom, film se bavi odnosom očeva i sinova, napuštenosti, samoće, tuge i gubitka.

Ad Astra je dokaz da dobro napisana naučna fantastika može biti puno više od čistih svemirskih brodova i vanzemaljaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari