Netfliksova serija o Drugom svetskom ratu postala hit u manje od tri dana 1Foto: 21 LAPS ENTERTAINMENT - Album / Album / Profimedia

Drugi svetski rat je još uvek nepresušni izvor inspiracije za mnoge autore umetničkih dela, a baš to je slučaj sa novom, veoma gledanom mini-serijom.

Netfliksova dramska mini-serija, All the Light We Cannot See, imala je premijeru prošlog četvrtka, a trebalo joj je manje od tri dana da se popne na vrh liste gledanosti, piše Index.hr.

Serija se trenutno nalazi na prvom mestu liste u čak 67 zemalja, a među njima je i Srbija.

Serija All the Light We Cannot See je bazirana na istoimenom romanu autora Entonija Doera koji je osvojio Pulicerovu nagradu.

Serija prati dvoje tinejdžera koji pokušavaju da prežive Drugi svetski rat: Mari-Lor Leblan (Aria Mia Loberti), slepu Francuskinju koja se skriva u gradu Sen-Malou, i Vernera Feniga (Luis Hofman), mladog Nemca koji je prisiljen da se bori za Treći rajh.

Njihovi životi se neočekivano isprepliću u okupiranoj Francuskoj.

Mini-seriju je režirao Šon Livi koji je najpoznatiji po svom radu na komedijama Free Guy, Night in the Museum i The Pink Panther, dok je scenario napisao Stiven Najt, kreator serije Peaky Blinders.

Uz Loberti i Hofmana, u glumačkoj postavi su se našli renomirani glumci Hju Lori, Mark Rafalo, Lars Ajdinger i Marion Bejli.

Ljubitelji romana nisu zadovoljni adaptacijom

Uprkos velikoj popularnosti, Netfliksova serija se našla na meti kritika.

Ljubitelji Doerovog romana su razočarani serijom zbog velikih odstupanja od originalnog dela.

Na priemr, neki sporedni likovi su potpuno izbačeni iz dela, dok su neki od glavnih likova ubijeni, iako su u romanu preživeli rat.

Isto tako, mini-serija je razočarala i kritičare, koji su mu na Rotten Tomatoes-u dali 24 %.

Publika je bila nešto blaža u ocenjivanju i dala joj je ocenu 56 %.

„Nisam pročitala knjigu, ali sam pogledala seriju i bila je okej. Nije bila tako dobra kao što sam mislila da će biti, ali svidela mi se glumačka postava“, napisala je jedna gledateljka.

„Ovo je zapravo jako dobra serija. Ljudima nikako ne možeš da ugodiš. Istina, knjige su gotovo uvek bolje nego njihove adaptacije, ali ne možete zanemariti kvalitet ovog scenarija. Meni se svideo“, dodao je drugi gledalac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari